"Η ΕΕ χρειάζεται συνοχή και αλληλεγγύη"

Category:

Στην ανάγκη δημιουργίας μίας Ευρωπαϊκής Ένωσης με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε ομιλία του στο Μεσολόγγι για την έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων...






...Αναφερόμενος στο μήνυμα της εξέγερσης τόνισε ότι «ο αγώνας για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία αποτελεί προορισμό για κάθε άνθρωπο με υπερατομική συνείδηση σε οποιαδήποτε γωνιά της γης. Η θυσία των Ελευθέρων Πολιορκημένων αφύπνισε συνειδήσεις όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο».




Όπως είπε, χιλιάδες φιλέλληνες Γερμανοί συμπαρατάχθηκαν τότε με τους εξεγερμένους Έλληνες.


«Σήμερα, οι λαοί της Ευρώπης ζητούν από τις πολιτικές τους ηγεσίες να υπερβούν το θεσμικό αδιέξοδο, να δημιουργήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, της σύγκλισης αλλά και του σεβασμού της διαφορετικότητας, της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας των εργαζομένων, της κοινωνικής δικαιοσύνης» τόνισε ο κ. Παπούλιας.



Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέληξε λέγοντας ότι «μέρες σαν κι αυτή, προσφέρονται για συλλογικό προβληματισμό ως προς την ουσία του γνήσιου πατριωτισμού. Ο πατριωτισμός δεν είναι ρητορεία ούτε συνθηματολογία. Δεν είναι επικοινωνιακό προϊόν ούτε πολιτικό πυροτέχνημα. Είναι ανιδιοτελής προσφορά στην πατρίδα, χωρίς διεκδίκηση ανταλλάγματος και χωρίς προσδοκία προσωπικής ανταμοιβής. Η αγάπη για την πατρίδα είναι πράξη και συμμετοχή. Είναι υποταγή του Εγώ στο Εμείς και του μέρους στο όλον».  
 
http://www.skai.gr/



Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου