Λειτουργεί αύριο το ΜΕΤΡΟ..

Category:

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο το μετρό, καθώς το συνδικάτο των εργαζομένων αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει.
Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση των μελών του σωματείου, που ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα.

"Αναστέλλουμε την απεργία έχοντας πλήρη γνώση και επίγνωση των ευθυνών μας απέναντι στο επιβατικό κοινό και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πολιτικής ηγεσίας με σκοπό την εξεύρεση λύσης και όχι.. τη στείρα αντιπαράθεση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του σωματείου.
Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Αττικό Μετρό – Εταιρεία Λειτουργίας (Α.Μ.Ε.Λ.) προσέφυγε την Παρασκευή στη Δικαιοσύνη, κερδίζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα, με αποτέλεσμα το Πρωτοδικείο Αθηνών να κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία.

Οι εργαζόμενοι στην «Αττικό Μετρό» διαμαρτύρονται για τη μη ανανέωση των συμβάσεων 285 συναδέλφων τους, οι προσλήψεις των οποίων -λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου- κρίθηκαν παράνομες από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Οι συνδικαλιστές επιμένουν ότι η απόλυση των συναδέλφων τους "είναι αναιτιολόγητη και ακατανόητη και θα έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα την υποβάθμιση των προσφερόμενων συγκοινωνιακών υπηρεσιών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιφέρει την περίφημη οικονομική εξυγίανση για την οποία κάποιοι, δήθεν, κόπτονται".

Δηλώνουν δε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με παρεμβάσεις σε κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς.
 

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου