Επιθέσεις σε λεωφορεία στην Ρόδο

Category:

Επί έξη ολόκληρα χρόνια δρουν  ανενόχλητοι στην Ρόδο οι «φαντομάδες»  που καταστρέφουν τουριστικά λεωφορείων τα οποία ανήκουν σε επιχειρηματίες ή χρησιμοποιούνται από τουριστικά πρακτορεία! Μέσα σε έναν μόνο βράδυ, δέκα από αυτά υπέστησαν βαρύτατες ζημιές από την οργανωμένη επίθεση των δραστών!
Οι  άγνωστοι πλησίασαν αθέατοι στα  σημεία όπου ήταν σταθμευμένα  τα πούλμαν και, χρησιμοποιώντας σφυριά, αιχμηρά αντικείμενα, πέτρες, ακόμη και αεροβόλα (!) έσπασαν τα τζάμια και προκάλεσαν φθορές στα αμαξώματα! Οι επιχειρηματίες στους οποίους ανήκουν κάποια από τα λεωφορεία και τα τουριστικά πρακτορεία που έχουν νοικιάσει τα υπόλοιπα, κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι υπέστησαν ζημιές ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ!

Και δεν ήταν η πρώτη φορά… Στις 13 Μαΐου 2004, άγνωστοι είχαν πυρπολήσει ένα λεωφορείο στο Φαληράκι. Τον Αύγουστο του 2007, καταγράφηκε ένας ακόμη εμπρησμός τουριστικού λεωφορείου που καταστράφηκε εντελώς, ενώ ένα ακόμη υπέστη μεγάλες ζημιές στην περιοχή Μήδεια. Στις 13 Οκτωβρίου 2009, άλλα δύο μισθωμένα από την Αθήνα οχήματα καταστράφηκαν από εμπρησμό! Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν οι δράστες να είναι οι ίδιοι, αλλά δεν μπορούν να εξηγήσουν το κίνητρό τους…

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου