«Καίνε» 52 λογαριασμοί

Category:


Ετοιμάζεται να σκάσει βόμβα μεγατόνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι που περιλαμβάνει παράνομα κυκλώματα που δρουν στον ελληνικό αθλητισμό. Σε μάνατζερ, παράγοντες, πρώην προπονητές και παίκτες φέρεται να ανήκουν οι 52 τραπεζικοί λογαριασμοί που δεσμεύτηκαν…...Το ΣΔΟΕ προσπαθεί να εξιχνιάσει το τελευταίο διάστημα τα παράνομα κυκλώματα στο χώρο του ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα και τα νέα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια είναι όλο και πιο αποκαλυπτικά. Άνθρωποι του ποδοσφαίρου και του ιπποδρόμου φέρεται να έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal», για υποθέσεις που αφορούν την περίοδο 2002-08 και για τις οποίες έχουν δεσμευτεί ήδη 52 λογαριασμοί.

Η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών είναι το δεύτερο βήμα στην υπόθεση αυτή που εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια του κράτους για πάταξη της φοροδιαφυγής. Το πρώτο βήμα ήταν η ανάσυρση παλαιότερων υποθέσεων που είχαν ξεχαστεί για διάφορους λόγους.

Το δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας αναφέρει πως υπάρχει παράγοντας που εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση και είναι πρόθυμος να αποκαλύψει και να δώσει στοιχεία στις Αρχές, αρκεί να γλιτώσει ο ίδιος κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα Νέα, την ώρα που οι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για να δώσουν φως σε αυτή την υπόθεση και να ανακαλύψουν ποιοι κρύβονται πίσω από τα παράνομα κυκλώματα, παράγοντας ετοιμάζεται να δραπετεύσει στο εξωτερικό. Αυτό πάντως, σημαίνει ότι ο κλοιός για κάποιους έχει σφίξει για τα καλά.

Οι έξι υποθέσεις που ερευνούνται:

- Οι κάτοχοι των 52 τραπεζικών λογαριασμών που δεσμεύτηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος.

- Οι διασυνδέσεις με κυκλώματα παράνομου στοιχηματισμού και στημένων αγώνων.

- Η διασύνδεση με το κύκλωμα της Μαλαισίας, καθώς και με τη λίστα που είχε καταθέσει η Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή το 2006.

- Στάλθηκαν ήδη στο τμήμα οικονομικού εγκλήματος της ΓΑΔΑ οι φάκελοι της UEFA με τα 27 ύποπτα παιχνίδια τα οποία έφτασαν στην ΕΠΟ και εστάλησαν από τη ΓΓΑ στον Αρειο Πάγο προκειμένου να διερευνηθεί η σχέση με τους υπό διερεύνηση κατόχους των 52 λογαριασμών.

- Μεταξύ των λογαριασμών υπάρχουν και δύο λογαριασμοί ανθρώπων που σχετίζονται με ομάδα που αγωνιζόταν στη Super League και υποβιβάστηκε.

- Οι Αρχές αναμένουν στοιχεία από το εξωτερικό, κυρίως από την Κύπρο, για να συνδέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου