Φορτηγατζήδες αποδοκίμασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα!

Category:

Συνεχίζονται και το Σάββατο οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών, παρά τη γραπτή δέσμευση του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στα τρία βασικά αιτήματα του κλάδου.Οι μεταφορείς παραμένουν στα μπλόκα, χωρίς όμως να κλείνουν τους δρόμους, και έτσι η κυκλοφορία των βυτιοφόρων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης για τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων υγρών καυσίμων πραγματοποιείται κανονικά. Το πρωί του Σαββάτου, σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου βρίσκονταν ακινητοποιημένα περίπου 740 φορτηγά.

Με απόφαση της κυβέρνησης, η κυκλοφορία των βυτιοφόρων φορτηγών δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης πραγματοποιείται ελεύθερα από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μην υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά.

Ένταση προκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όταν απεργοί εμπόδισαν φορτηγά μεταφορικών εταιρειών να βγουν από το λιμάνι. Τελικά, ύστερα από διαπραγματεύσεις με τη βοήθεια των αστυνομικών αρχών, επικράτησε ηρεμία.

Ακινητοποιημένα φορτηγά παραμένουν στην πύλη 16 του λιμανιού, στον κόμβο της Λαχαναγοράς, στους σηματοδότες της Γέφυρας και στο Δερβένι.

Το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν τα εγκαίνια της Διεθνής Έκθεσης KAVALA EXPO2010, ιδιοκτήτες φορτηγών βρέθηκαν έξω από τον εκθεσιακό χώρο και περίμεναν τους κυβερνητικούς βουλευτές, για να διαμαρτυρηθούν!

Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των βουλευτών στο χώρο, τους αποδοκίμασαν έντονα και κάποιοι προσπάθησαν να τους επιτεθούν, αλλά εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλης Τιμοσίδης, είχε συνομιλία με τους απεργούς και δεσμεύθηκε να μεταφέρει τα αιτήματά τους στο υπουργικό συμβούλιο.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου