Συλλήψεις με άρωμα τρομοκρατίας στα Ψαχνά

Category:


Μετά τη σύλληψη τριών εκ των πέντε ληστών με τα μαύρα, οι οποίοι απέσπασαν 10.000 ευρώ από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, βάσει ευρημάτων σε κατ' οίκον έρευνες στην Αθήνα, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες της ληστείας να σχετίζονται με την οργάνωση «6η Δεκέμβρη»...
...Μετά από ελέγχους που διενήργησαν άνδρες της αστυνομίας στα σπίτια των υπόπτων στην Αθήνα, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα"εντοπίστηκαν σφαίρες των 9 mm και αντίτυπα, εκτυπωμένα σε υπολογιστή, της πρώτης και μοναδικής προκήρυξης της οργάνωσης «6η Δεκέμβρη» που ανέλαβε την ευθύνη για την ισχυρή έκρηξη βόμβας το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου2010 στο κτίριο του υπουργείου Τύπου στην Καλλιθέα.
Με την ίδια προκήρυξη, η οποία καταχωρίστηκε στο Διαδίκτυο, η «6η Δεκέμβρη» ανέλαβε και την ευθύνη για την αποστολή, στις 21 Δεκεμβρίου του 2008, σφαιρών των 9 mm στο γραφείο ενός δικηγόρου κι ενός δημοσιογράφου. 


Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο υποκατάστημα της ΕθνικήςΤράπεζας σταΨαχνά και με την απειλή όπλου απέσπασαν 10.000 ευρώ. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό και σύλληψη τριών από τους πέντε δράστες στην ορεινή περιοχή Πανόραμα του επαρχιακού δρόμου Χαλκίδας-Αιδηψού.
Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 27 και 28 χρόνων, που ήταν οι επιβάτες της μιας μοτοσικλέτας, και για μια γυναίκα 35 χρόνων, η οποία επέβαινε σε ΙΧ. Οι τρεις τους, όπως διαπιστώθηκε, είχαν συλληφθεί ή προσαχθεί έπειτα από κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την περίοδο 1994-2003.


Η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να γνωρίζει την ταυτότητα και των δύο ατόμων που κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό την περασμένη Παρασκευή (17/9) και χάθηκαν στα βουνά της Κεντρικής Εύβοιας. Αυτοί, που πήραν το σάκο με τα όπλα και τα χρήματα από τη ληστεία, φέρονται να σχετίζονται επίσης με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.


Στις αρχές του 2009, οι πέντε ύποπτοι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με τη χρήση του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ. Εξετάζονταν μάλιστα πιθανές σχέσεις τους με ποινικούς και με κρατούμενους για ληστεία αντιεξουσιαστές, αλλά και με τους χειριστές του επονομαζόμενου «επαναστατικού ταμείου της τρομοκρατίας».


Εκτιμάται μάλιστα ότι σχετίζονταν με γνωστό στέκι αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια, που είναι διαρκώς στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών την τελευταία πενταετία, χωρίς όμως ποτέ να βρεθεί οποιοδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον τους. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 27χρονος 
είχε διανυκτερεύσει το προηγούμενο βράδυ σε ξενοδοχείο της Χαλκίδας.

Συγκρίνοντας το οπτικό υλικό από τα διόδια Αφιδνών, αλλά και τη σχετική απόδειξη που βρήκαν μέσα στο ΙΧ, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τουλάχιστον τρεις από τους άλλους δράστες είχαν μεταβεί στηνΕύβοια δύο 24ωρα νωρίτερα από τη ληστεία και σχεδίαζαν να κρυφτούν σε γύρω περιοχή.


Αυτός είναι και ο λόγος που διεξάγεται εκτεταμένη έρευνα σε παραλίες της ΚεντρικήςΕύβοιας για να βρεθεί η βάση των κατηγορουμένων για ληστεία, στην οποία ίσως κρύβονται και όπλα. Επιπλέον γίνεται έλεγχος για συμμετοχή σε ληστεία αντιεξουσιαστή που διαμένει στην Εύβοια.


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου