Βατοπέδι: Ομόφωνη απόφαση για κλήτευση Καραμανλή

Category:


Την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή ενώπιον της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα η προανακριτική επιτροπή που εξετάζει την υπόθεση του Βατοπεδίου.
Αυτή τη στιγμή στην αρμόδια επιτροπή συντάσσεται σχετική επιστολή η οποία και θα αποσταλεί στον κ. Καραμανλή. Σημειώνεται ότι κ. Καραμανλής, ως πρώην πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να μην προσέλθει στην εξεταστική επιτροπή, αλλά εναλλακτικά να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα...

 ...Η επιτροπή συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να αποφασίσει επί του θέματος που έθεσε και πάλι την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Θ. Πλεύρης, μετά την κατάθεση της συζύγου του Γ. Βουλγαράκη, Κατερίνας Πελέκη.
Οι βουλευτές των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, διαφώνησαν με το ύφος της επιστολής, ειδικά σε ό,τι αφορά την εξεύρεση του «προσφορότερου τρόπου» κατάθεσης του τέως πρωθυπουργού, αντιπροτείνοντας την ίδια διατύπωση που χρησιμοποιήθηκε και για την κλήτευση των πέντε εγκαλούμενων υπουργών.
Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Δημήτρης Τσιρώνης, συντάκτης της επιστολής, εξηγώντας την διατύπωση που επέλεξε, επικαλέστηκε «λόγους αξιοπρέπειας και σεβασμού προς την Δημοκρατία και τους θεσμούς» και σημείωσε πως «επιθυμούμε να έρθει αυτοπροσώπως, αλλά αν υπάρχουν και άλλες επιλογές, ως πρώην Πρωθυπουργός της χώρας, έχει σίγουρα την κατάλληλη νομική υποστήριξη για να τις αντιπροτείνει».
Από πλευράς των βουλευτών της ελάσσονος αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Επιτροπή, κρίνεται πως η εν λόγω διατύπωση χρησιμοποιήθηκε, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον κ. Καραμανλή να αποφύγει κατάθεσή του ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής, είτε στη Βουλή, είτε κατ' οίκον, αποκρινόμενος στην κλήτευσή της με υπόμνημα.
Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, οι βουλευτές που μετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή που προηγήθηκε της Προανακριτικής, σε δήλωσή τους αναφέρουν πως «η 'πράσινη πολυκατοικία', αποφάσισε με πρωτοβουλία του «θυρωρού» της, του ΛΑΟΣ, να κληθεί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου, ο τέως πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.»

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου