Σάλος στον ΟΗΕ με την ομιλία Αχμαντινετζάντ

Category:


H αμερικανική και πολλές ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες αποχώρησαν από την αίθουσα των Ηνωμένων Εθνών όταν ο πρόεδρος του Ιράν είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στο κόσμο πιστεύουν ότι πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου βρίσκεται η αμερικανική κυβέρνηση...

...Στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ τόνισε ότι κυρίως αμερικανοί πολιτικοί και αξιωματούχοι συμμερίζονται την άποψη ότι πίσω από τις επθέσεις κρύβονται τρομοκράτες. ΒΙΝΤΕΟ
Μια άλλη θεωρία είναι, όπως είπε, "ότι ορισμένα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης ενορχήστρωσαν τις επιθέσεις για να αναστρέψουν την παραπαίουσα αμερικανική οικονομία και να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στην Μέση Ανατολή για να σώσουν το καθεστώς των Ζιονιστών".
"Η πλειοψηφία των Αμερικανών καθώς και των άλλων λαών συμφωνούν με αυτή την θεωρία", πρόσθεσε οκ. Αχμαντινετζάντ.
Σχεδόν αμέσως μετά αποχώρησε επιδεικτικά η αμερικανική αντιπροσωπία από την αίθουσα, ενώ ακολούθησαν και αρκετές ευρωπαϊκές.
O ιρανός πρόεδρος χαρακτήρισε ακόμα τις απειλές ακραίου Αμερικανού πάστορα ότι θα κάψε τοΚοράνι '"πραξεις κακίας" ενώ κρατώντας ένα αντίτυπο του ιερού βιβλίου, τόνισε: "η αλήθεια δεν μπορεί να καεί".

Επιπλέον, επιτέθηκε κατά της παρουσίας των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν ενώ έκανε μία σύντομη αναφορά στις κυρώσεις κατά της χώρας του για το πυρηνικό πρόγραμμα.


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου