Kαι η βρώμα δεν έχει τελειωμό...

Category:

Tουλάχιστον υπάρχουν και τίμιοι στο χώρο του ποδοσφαίρου 


Υπόθεση δωροδοκίας συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο! Ο χθεσινός αγώνας Τρίκαλα - Λεβαδειακός δεν έγινε µόνο στο γήπεδο, αλλά άρχισε πολύ νωρίτερα µε καταγγελία ποδοσφαιριστή...




...Η υπόθεση κατέληξε στο Αστυνοµικό Τµήµα της πόλης και σήµερα θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες! Πώς ακριβώς έχει η ιστορία που ήλθε στη δηµοσιότητα και δηλητηριάζει το ποδόσφαιρο της χώρας µας; Ο τερµατοφύλακας της οµάδας των Τρικάλων Χρήστος Πουρής κατήγγειλε στον πρόεδρό της Βαγγέλη Πλεξίδα πριν από τη χθεσινή αναµέτρηση µε τον Λεβαδειακό ότι ένας γνωστός του από τη Βοιωτία, ο οποίος του δήλωσε ότι ενεργούσε για λογαριασµό του προέδρου της οµάδας της Λιβαδειάς Γιάννη Κοµπότη, του πρότεινε το ποσό των 30.000 ευρώ και µαζί την.. υπόσχεση για µεταγραφή σε οµάδα της Σούπερ Λίγκας προκειµένου να έχει µειωµένη απόδοση στον συγκεκριµένο αγώνα!

Ο κ. Πλεξίδας µαζί µε τον ποδοσφαιριστή ενηµέρωσαν την Αστυνοµική Διεύθυνση της πόλης και τη διοργανώτρια των πρωταθληµάτων Β’ και Γ΄Κατηγορίας, ενώ όταν ενηµερώθηκε ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κοµπότης δήλωσε κατηγορώντας τον οµόλογό του της οµάδας των Τρικάλων ότι «όλοι δικαιούνται δέκα λεπτά δηµοσιότητας». Μόνο που η συνέχεια ήταν δυσάρεστη για τον κ. Κοµπότη αφού συνελήφθη και επρόκειτο να κρατηθεί στο Τµήµα των Τρικάλων προκειµένου να οδηγηθεί σήµερα στο αυτόφωρο!

Η υπόθεση αυτή και ενώ θα περιµένουµε την απόφαση της Δικαιοσύνης πρόκειται να αποτελέσει – εφόσον απαγγελθούν και επισήµως κατηγορίες – οδηγό για την επιχείρηση που έχει αρχίσει ο ΣΔΟΕ για τους κρυφούς λογαριασµούς πολλών εµπλεκοµένων στο ποδόσφαιρο (µάνατζερ, ποδοσφαιριστές, παράγοντες, διαιτητές).Υπάρχει η εκτίµηση πως όταν ολοκληρωθεί η έρευνα και «δεθεί» η υπόθεση µε διευθύνσεις και ονόµατα, τότε ίσως βρεθούµε ενώπιον µιας πραγµατικότητας που θα εντυπωσιάσει το φίλαθλο κοινό.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «βρώµικα δίχτυα», όπως έχει αποκαλύψει το ρεπορτάζ της εφηµερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», το ΣΔΟΕ έχει ακράδαντα στοιχεία και τον τελευταίο καιρό έχει την προσοχή του στραµµένη σε συγκεκριµένα πρόσωπα, τα οποί κινούνται για αρκετά χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου και οι οµάδες τους ακολουθούν συγκεκριµένες διαδροµές µεταξύ της Σούπερ Λίγκας και της Β’ Κατηγορίας. Επίσης εξετάζεται η υπόθεση υπαλλήλου της ΕΠΟ που έχει στη διάθεσή του πολυτελέστατο αυτοκίνητο.

Στον σχετικό φάκελο εµφανίζονται λογαριασµοί µε χρηµατικά ποσά αλλά και αποδείξεις επικοινωνίας µε σηµεία σε χώρες της Ασίας και υπάρχει το σοβαρό ενδεχόµενο να συσχετιστούν µε συµµετοχή σε παράνοµο στοίχηµα.

Θεωρείται δεδοµένο ότι οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ σε συνεργασία µε τους λοιπούς φορείς έχουν τη διάθεση να προχωρήσουν την υπόθεση µέχρι το τέλος – γιατί µέχρι τώρα στην Ελλάδα όλες οι υπόλοιπες υποθέσεις κατέληξαν µε συνοπτικές διαδικασίες στο αρχείο.Οπως γίνεται αντιληπτό, τότε θα γίνουν αποκαλύψεις που όχι απλώς θα προκαλέσουν αίσθηση, αλλά θα συνταράξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ


Η Football League εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία συνιστά «άπαντες για την αξιοπιστία του Πρωταθλήµατος να είναι φειδωλοί σε κρίσεις» και καταλήγει ότι «σε κάθε περίπτωση, τον τελευταίο λόγο έχει η Δικαιοσύνη». 

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου