Τι ξενερώνει τους άντρες

Category:

Οι απαγορευμένες ερωτήσεις

Η καλή επικοινωνία είναι ο θεμέλιος λίθος μιας καλής σχέσης, όμως μερικές ερωτήσεις είναι καλύτερα να τις κρατάς... για τον εαυτό σου. Φαντάσου αυτή τη σκηνή: Μετά από ένα καταπληκτικό βράδυ που περάσατε μαζί, είστε αγκαλιασμένοι στο κρεβάτι και αισθάνεστε τόσο κοντά όσο ποτέ. Το μόνο πράγμα που θα έκανε αυτή τη στιγμή ακόμα πιο ζεστή και τρυφερή είναι ένα σχόλιο για το πόσο όμορφη είναι αυτή η στιγμή. Και επάνω που είσαι έτοιμη να ψιθυρίσεις στο αυτί του «Τι σκέφτεσαι;», σταματάς! Γιατί; Για να αποφύγεις το κάρφωμα του άγριου βλέμματος του.


Βέβαια δεν είσαι η μόνη. Όταν υπάρχει μια σχέση, οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να...
ξέρουν τα πάντα που σκέφτεται και αισθάνεται ένας άντρας. Τα μυστικά του θεωρούνται οι μικροί εχθροί, ικανοί να κατασπαράξουν τη σχέση σας. Αλλά στην πραγματικότητα είναι απολύτως απαραίτητο για τον καθένα να έχει τον προσωπικό του κόσμο των σκέψεων και των συναισθημάτων του. Οπότε, μια γυναίκα με 'καλές προθέσεις' απλά πρέπει να αποφύγει τις παρακάτω ερωτήσεις:

1. «Σου αρέσει κάποια άλλη;»
Μην αρχίσεις να πιέζεις σε αυτό το θέμα. Ένας άντρας που δεν κοιτάζει γύρω του είναι ή πολύ μεγάλος σε ηλικία ή πολύ κουρασμένος ή απλά λέει ψέματα. Δεν είναι 'κακό' να κοιτάξει και να θαυμάσει κάποιος μια όμορφη γυναίκα όταν το κάνει διακριτικά χωρίς να σε κάνει να νιώθεις ανασφάλεια και ανταγωνισμό. Οι περισσότεροι άντρες 'ταΐζουν' τη σεξουαλικότητά τους με φαντασίες που τους εμπνέουν οι γυναίκες που θαυμάζουν. Αν του προτείνεις να το συζητήσει, όχι μόνο θα νιώσει εκνευρισμό, αλλά ντροπή και πιθανόν να νιώσει εκτεθειμένος. Γι' αυτό απόλαυσε την αγάπη του για σένα και άσε τέτοιου είδους ερωτήσεις.

2. «Τι έγινε με τις προηγούμενες σχέσεις σου;»
Μερικές γυναίκες επιμένουν βασανιστικά να μάθουν τι έγινε με τις προηγούμενες σχέσεις του. Χρειάζονται να ξέρουν αν είναι τόσο ευτυχισμένος όσο με τις προηγούμενες γυναίκες και αν έχει ξεπεράσει τους χωρισμούς. Δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι τόσο επίμονα με τέτοια θέματα. Αρκεί να σκεφτείς ότι ίσως ήταν τελείως διαφορετικός τότε και πολύ πιθανό να έχει μάθει από τα λάθη του. Είναι προτιμότερο να τον αφήσεις να είναι ο εαυτός του μαζί σου χωρίς να έχει συνεχώς στο μυαλό του παρελθοντικές αναμνήσεις.

3. «Πώς βλέπεις τη σχέση μας;»
Οι περισσότερες γυναίκες δεν βλέπουν την ώρα να συζητήσουν το θέμα 'η σχέση μας'. Θέλουν να ξέρουν πως αισθάνεται αυτός για τη σχέση γενικά και έτσι τον βάζουν κάτω προσπαθώντας να αποσπάσουν πληροφορίες. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η συζήτηση κάνει τους άντρες να αισθάνονται πίεση και κούραση. Φυσικά ένας άντρας έχει μια γνώμη για το που πηγαίνει μια σχέση όπως κάθε γυναίκα.

Το πρόβλημα αρχίζει όταν πιέζεται ο άντρας να ανταποκριθεί σε ένα τόσο μεγάλο, βαρύ και γενικό θέμα. Συχνά φοβάται ότι ανάλογα με την απάντησή του θα έρθει αντιμέτωπος με μια έντονη και δύσκολη συζήτηση. Έτσι αισθάνονται ότι περνούν από δικαστήριο και όταν αυτό γίνεται συχνά, το πιο πιθανό είναι να εξαφανιστούν από τη ζωή σου. Επομένως, αντί να χώνεις όλες τις προσδοκίες σου σε μια πιεστική συζήτηση, προσπάθησε να κρατήσεις την επικοινωνία για τη σχέση ανοιχτή. Ο τρόπος που και οι δυο σας εκφράζετε τα συναισθήματά σας όπως έρχονται είναι ο καλύτερος.

4. «Τι σκέφτεσαι;»
Μερικές γυναίκες αναζητούν διαρκώς την επιβεβαίωση ότι ο σύντροφος τους σκέφτεται μόνο αυτές στο κρεβάτι. Γι' αυτό συχνά ρωτούν το γνωστό 'τι σκέφτεσαι;'. Όμως αυτή είναι μια πολύ πολύπλοκη ερώτηση για έναν άντρα. Παρόλο ότι μπορεί να σε αγαπάει - είναι φυσικό για έναν άντρα να φαντασιώνεται άλλες γυναίκες και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Και αυτό δεν συμβαίνει γιατί δεν είναι εκεί μαζί σου, αλλά ότι δυναμώνει τη διέγερση του με πολλούς τρόπους.

Επομένως, μην αρχίζεις να ερευνάς τις φαντασίες του εκτός αν ο ίδιος θέλει να τις μοιραστεί μαζί σου. Αν δεν το αναφέρει, οι πιθανότητες να τον κάνεις να νιώσει άβολα, ένοχα και περιορισμένα είναι μεγάλες. Από την άλλη, αν δεν θέλει να μοιραστεί καθόλου τις φαντασιώσεις του μαζί σου, τότε δες το πιο κριτικά: βεβαιώσου ότι μπορείς να διαχειριστείς αυτά που πιθανόν υπάρχουν στο μυαλό του και προσπάθησε ευγενικά και διακριτικά να του δείξεις ότι είσαι διαθέσιμη να ακούσεις αυτά που θα ήθελε να σου πει.

5. «Περνάς καλύτερα με τους φίλους σου απ' ότι μαζί μου;»
Πολλές γυναίκες γίνονται έντονα κτητικές για την προσοχή και το χρόνο του συντρόφου τους. Αυτό συνήθως γίνεται όταν βγαίνει μερικά βράδια με τους φίλους του ή ακόμα και όταν περνάει χρόνο με την οικογένειά του. Η βασική τους ανάγκη είναι να πιστοποιήσουν ότι ο αγαπημένος τους περνάει καλύτερα μόνο με αυτές και αυτό το λαμβάνουν ως ένδειξη αγάπης.

Αληθινή αγάπη σημαίνει να αφήνεις τον άλλον να είναι ο εαυτός του και να συνειδητοποιείς ότι ανεξάρτητα από το πόσο σε αγαπάει, χρειάζεται και άλλους ανθρώπους στη ζωή του. Όσο πιο "γεμάτος" νιώθει τόσο περισσότερα μπορεί να σου δώσει. Η όμορφη πλευρά μιας καλής σχέσης είναι ότι και οι δύο νιώθετε ασφαλείς για τα συναισθήματά σας, ότι θέλετε να βλέπετε τον άλλον ευτυχισμένο ανεξάρτητα με το ποιον είναι ή τι κάνει.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου