Ρωσία : Επικηρυγμένος ο φυγάς-στρατιωτικός

Category:

Ομάδα εκτελεστών έστειλε η Ρωσία, εναντίον του φυγά-στρατιωτικού, που εξέθεσε την ομάδα κατασκόπων της Anna Chapman.


Ο συνταγματάρχης, Scherbakov, αναζήτησε άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το καλοκαίρι του 2010, αφού ξεσκέπασε ένα εκτεταμένο ρωσικό κατασκοπευτικό δίκτυο...

...Ο στρατιωτικός, εργαζόταν για τηSVR, την υπηρεσία πληροφοριών τηςΡωσίας και διάδοχο της KGB, όπου και επέβλεπε ένα άκρως εμπιστευτικό πρόγραμμα, το οποίο είχε ως στόχο να στέλνει μυστικούς πράκτορες στιςΗΠΑ.

Σύμφωνα, με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας, οScherbakov, ήταν ο ''προδότης'' που αποκάλυψε, στους πράκτορες τουFBI, τα ονόματα 10 κατασκόπων, που αποτελούσαν την ομάδα, συμπεριλαμβανομένης και της σέξι Anna Chapman.

Σε μια τουλάχιστον υπόθεση, ίσως να πήρε και ο ίδιος μέρος, στην ανάκριση Ρώσου κατασκόπου.

Σε κλίμα Ψυχρού Πολέμου, μια πηγή του Κρεμλίνου, ανέφερε ότι ο συνταγματάρχης ''δεν θα έχει πολύ καιρό στη διάθεση του να χαρεί την προδοσία του.''

''Ξέρουμε ποιος είναι και που είναι'' προσθέτει η πηγή ''να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ήδη κάποιος εκτελεστής είναι στα ίχνη του.''

''Η μοίρα ενός τέτοιου ατόμου, δεν είναι καθόλου αξιοζήλευτη, θα φοβάται τα αντίποινα, κάθε μέρα της ζωής του.'' καταλήγει η πηγή.

Οι λόγοι για την προδοσία του συνταγματάρχη Scherbakov, δεν έχουν ξεκαθαριστεί με ακρίβεια, αλλά είναι γνωστό ότι η κόρη του, είναι μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ εδώ και χρόνια, καθώς και ότι ο γιος του, μετέβη εκεί πρόσφατα.

Ο συνταγματάρχης, απέρριψε προαγωγή που του προσφέρθηκε, καθώς ήξερε ότι θα έπρεπε να περάσει από ανιχνευτή ψεύδους και αυτό ίσως προειδοποιούσε τους συναδέλφους του, για την επικείμενη προδοσία του.

Ο πιο σημαντικός από τους 10 κατασκόπους, φαίνεται ότι είναι ο Mikhail Vasenkov, ο οποίος δρούσε με το όνομα Juan Lazaro.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου