Προσπαθεί να "τα μπαλώσει" η ΕΛΑΣ για την 27χρονη

Category:

Όταν προσπαθείς να καλύψεις κάτι που δεν καλύπτεται τότε τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα. Έτσι γίνεται και στην περίπτωση της ΕΛΑΣ με την 27χρονη Γερμανίδα, καθώς σε νεότερη ανακοίνωση της, η αστυνομία προσπαθεί να πει ότι διέρρευσε το όνομα της για να την προστατεύσει!...



...Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ αναφέρει πως έδωσε τα στοιχεία της κατηγορούμενης για να προλάβει τυχόν εντυπώσεις εις βάρος της και όχι να της δημιουργήσει...!

"Στη διαδικασία αυτή υπήρξε πρόωρα η άτυπη ενημέρωση όσον αφορά μόνο τα στοιχεία της μητέρας προκειμένου, όπως προαναφέρεται, να προληφθεί η δημιουργία εντυπώσεων από εμπλοκή μέλους της RAF , λόγω καταρχήν ταύτισης στοιχείων ταυτότητας", γράφει η ανακοίνωση.

Το ερωτηματικό βέβαια παραμένει, καθώς, εκτός του ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων δεν επιτυγχάνεται με τη διαρροή στοιχείων αλλά με την διαφύλαξη τους, κάποιος από την ΕΛΑΣ πρέπει να έκανε τη σύνδεση της 27χρονης με το μέλος της RAF και απλώς δεν το διασταύρωσει.

Απαγορεύονται οι διαρροές λέει τώρα ο Παπουτσής
Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής εξέδωσε ανακοίνωση - οδηγία, καλώντας την Ελληνική Αστυνομία να μη δίνει πληροφορίες στον Τύπο, πριν ολοκληρωθεί μια έρευνα.

"Να απαγορευθεί η μετάδοση πληροφοριών πριν το τέλος των επιχειρήσεων, την ολοκλήρωση των ερευνών και την επιβεβαίωση των στοιχείων. Και αυτή να γίνεται μόνο με επίσημο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση να είναι απόλυτος ο σεβασμός των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των πολιτών, όπως ορίζει ο νομικός μας πολιτισμός και το κράτος δικαίου" αναφέρει η ανακοίνωση του Παπουτσή.

Ελεύθερη η Γερμανίδα προφυλακιστέοι οι 4 
Παράλληλα με όλα αυτά, οι τέσσειρις συλληφθέντες κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στην 19η ανακρίτρια τη Δευτέρα (17/1) προφυλακιστέοι.

Η 27χρονη Γερμανίδα, που επίσης απολογήθηκε σήμερα για την ίδια υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερη, ύστερα από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισής της.

Η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ η εισαγγελέας ότι πρέπει να προφυλακιστεί. Ετσι, το θέμα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου