Μισό λίτρο μπύρα την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα!

Category:

Μισό λίτρο μπύρα την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα, ισχυρίζεται μια ισπανική ιατρική έρευνα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Ο Ραμόν Εστρουτς και η Ρόζα Λαμουέλα του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, μετά από μελέτη τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μισό λίτρο μπύρας σε ημερήσια βάση μόνο θετικά οφέλη έχει στον ανθρώπινο οργανισμό, αφού τον ενισχύει με φολικό οξύ, βιταμίνες, σίδηρο και κάλιο.




Οι δυο επιστήμονες εξέτασαν 1.249 αντρες και γυναίκες άνω των 57 ετών, υποβάλλοντάς τους σε μια δίαιτα μεσογειακού τύπου, συνοδευόμενη από πλούσιες δόσεις ζύθου. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η μπύρα είχε ευεργετική επίδραση στο καρδιαγγειακό τους σύστημα. «Επίσης, δεν παρατηρήσαμε καμία αύξηση στο βάρος των εθελοντών, αντιθέτως κάποιοι από αυτοί έχασαν βάρος πίνοντας μπύρα», τονίζει ο κ. Εστρουτς.

Η μπύρα βοηθά επίσης στην ενδυνάμωση των οστών, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας άλλης έρευνας. Συγκεκριμένα, ερευνητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας των Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ανακάλυψαν ότι ο ζύθος είναι πλούσια πηγή πυριτίου και πιθανότατα βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, καθώς το πυρίτιο είναι το βασικό συστατικό για την αύξηση της οστικής πυκνότητας.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου