"Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει δεν θα κάνει τίποτα για το λαό"

Category:

Τη στήριξη του ΚΚΕ στις εκλογές όχι μόνο από όσους συμφωνούν με την πολιτική του αλλά και από εκείνους που δεν συμφωνούν ζητά η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της στην Κοζάνη. «Μια ψήφος δεν σε....υποχρεώνει να υπογράψεις το σύνολο μιας πολιτικής» τόνισε η κ.Παπαρήγα. «Δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα στο οποίο ζούμε, η εξουσία η οποία υπάρχει στην Ελλάδα, έχει εναλλακτικές κυβερνητικές λύσεις. Και τις έχει παγιδεύοντας και ένα μέρος του λαού. Κι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει σε 20 - 25 μέρες. Πχ. ποιες λύσεις έχει: Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα έχουν συμφωνημένα.

»Ακόμα μπορεί να είναι το ένα κόμμα στην κυβέρνηση και το άλλο να δώσει ψήφο ανοχής, δεν είναι απαραίτητο δηλαδή να υπερψηφίσει. Να πει δίνω ψήφο ανοχής για ένα χρόνο. Όλες αυτές οι ποικιλίες είναι ήδη συμφωνημένες μεταξύ τους.

»Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - λίγο δύσκολο να είναι αυτοδύναμο - με Κουβέλη, με Κοινωνική Συμμαχία και ενδεχομένως με ΣΥΡΙΖΑ. Μην ακούτε τώρα… Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή πιστεύει ότι θα είναι πρώτο κόμμα και θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Και γι’ αυτό λέει, εγώ παλεύω να είμαι πρώτο κόμμα και δεν δεσμεύεται για τίποτε άλλο μετεκλογικά. Κι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να γίνει. Ή άλλες παραλλαγές μεταξύ τους» είπε.

Τόνισε ακόμη ότι όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό καλό για το λαό. «Θα δρομολογήσει την πολιτική που ξέρουμε. Μπορεί να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευφορίας στο λαό, το οποίο ούτε ένα μήνα δεν θα κρατήσει. Γιατί τον Ιούνη πρέπει να παρθούν μέτρα, που λένε μείωση από τις κοινωνικές δαπάνες 11,5 - 14,5 δισ ευρώ. Κι αυτά ξέρετε, θα βγουν από τις τσέπες μας» είπε.

http://www.trelokouneli.gr

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου