Στην αναμονή έβαλαν οι δικαστές την τρόικα!

Category:

Αναστάτωση προκάλεσε το πρωί στα δικαστήρια η φημολογία περί έλευσης κλιμακίου της τρόικαςπροκαλώντας την έντονη αντίδραση των δικαστικών υπαλλήλων που ανήρτησαν πανό διαμαρτυρόμενοι για μια τέτοια επίσκεψη. Οι δικαστικοίυπάλληλοι χαρακτήρισαν ανεπιθύμητη την τρόικα στα δικαστήρια, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την είσοδο των εκπροσώπων της στην Ευελπίδων.

Ωστόσο ουδέποτε έγινε αυτή επίσκεψη, ενώ κάποιοι έκαναν λόγο για ματαίωσή της, λόγω του τηλεφωνήματος για βόμβα που αποδείχτηκε τελικά φάρσα.

Δικαστές και εισαγγελείς πάντως διαψεύδουν τα περί συνάντησης, για την οποία μάλιστα, οι ίδιοι επιμένουν πως έθεσαν κόκκινες γραμμές.

Σύμφωνα μάλιστα με την πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα είχε ζητήσει μια τέτοια συνάντηση αλλά κάτι τέτοιο δεν προγραμματίστηκε.

Η κ. Θάνου, όπως δήλωσε, ζήτησε από τους εκπροσώπους της τρόικας να προσδιορίσουν την ατζέντα της συζήτησης επικαλούμενη τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των δικαστών. Η απάντηση που έλαβε ήταν πως θα αφορά θέματα επιτάχυνσης των δικών, που συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στη χώρα μας, χωρίς διάθεση να παρέμβουν στην εσωτερική λειτουργία των δικαστηρίων. Για το θέμα αυτό πάντως τελική απόφαση θα λάβει το Δ.Σ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που θα κρίνει εάν και πότε θα γίνει το επίμαχο ραντεβού με την τρόικα.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου