Κλιμακώνουν οι ΗΠΑ - Στέλνουν δύο αντιτορπιλικά στην Λιβύη και επιπλέον Στρατό

Category:

Εντολή αποστολής δύο αντιτορπιλικών στις λιβυκές ακτές εξέδωσε το αμερικανικό Nαυτικό, κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο μετά την ανακοίνωση αποστολής ειδικού αποσπάσματος 50 Πεζοναυτών ειδικευμένων σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις για να ανακαλύψουν τους υπευθύνους της δολοφονίας του Αμερικανού πρεσβευτή στην επίθεση του κατά του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη.


«Δυο αντιτορπιλικά θα πλησιάσουν τις λιβυκές ακτές, αλλά απλώς για προληπτικούς λόγους»,δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι οι κινήσεις αυτές δε σημαίνουν ότι επίκειται στρατιωτική επιχείρηση.

Όπως ανέφερε το CNN το πρωί σήμερα επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, τα USS Laboon και USS MacFaul διατάχθηκαν να κατευθυνθούν προς τις λιβυκές ακτές. Το μεν Laboon βρισκόταν κοντά στην Κρήτη όταν έλαβε τις διαταγές να αλλάξει πορεία και το δε MacFaul βρισκόταν κοντά στα Στενά του Γιβραλτάρ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τόσο με τον Λίβυο πρόεδρο Μοχάμεντ Μεγκαρίφ, με τον οποίο και συμφωνήκε συνεργασία στις έρευνες για την επίθεση στη Βεγγάζη, αλλά και με τον Αιγύπτιο πρόεδροΜοχάμεντ Μούρσι.

Τώρα κατά πόσο "προληπτική" μπορεί αν είναι μία τέτοια ενέργεια είναι άκρως συζητήσιμο, αφού μάλλον γα παροχή πυρών υποστήριξης και γενικότερα για προειδοποίηση σε αυτό που έρχεται στέλνονται τέτοια πλοία.

Οι ΗΠΑ τώρα έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η Λιβύη είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί λόγω πολλών διαφορετικών φυλών, αλλά και λόγω του ισλαμικού κύματος που σαρώνει τις αστικές περιοχές, ειδικά της ανατολικής Λιβύης, όπως η Βεγγάζη.

Πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ δεν θα περιοριστούν μόνο στην αποστολή του αποσπάσματος των 50 Πεζοναυτών, αλλά θα στείλουνε πιπλέον χερσαία δύναμη, τόσο για την προστασία στόχων, όσο και για την εκκαθάριση θυλάκων φανατικών ισλαμιστών.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας όλων των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το προσωπικό του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη μεταφέρθηκε στη Γερμανία και ότι μειώθηκε ο αριθμός των μελών της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Τρίπολη.


defencenet.gr

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου