Η τρόϊκα παίρνει και επίσημα "πιστόλι και ταμείο" - Της εκχωρούν και διοικητική αρμοδιότητα!

Category:

Πλήρης αποικιοποίηση της χώρας με έναν οικονομικό εκβιασμό που όμοιός του δεν θα έχει υπάρξει ποτέ σε ευρωπαΪκή χώρα θα βιώσει εφεξής η Ελλάδα προκειμένουν οι δανειστές να επιβάλλουν τα μέτρα εξαθλίωσης:

Από προχθές χθες το βράδυ είχε κυλοφορήσει η φημολογία, αλλά τώρα επιβεβαιώνεται, ότι η τρόϊκα, (κατά βάση η Γερμανία το πρότεινε στο ΔΝΤ και αυτό συμφώνησε) ότι πρέπει να εισαχθεί η επαίσχυντη «ρήτρας εξισορρόπησης» βάσει της οποίας αυτό η τρόϊκα χωρίς προέγκριση του ελληνικού Κοινοβουλίου θα επιβάλλει πρόσθετικά εισπρακτικά μέτρα διοικητικής μορφής, (φόρους, μειώσεις μισθών και συντάξεων) αν τα ήδη πρωτοφανή και ουσιαστικά ανεφάρμοστα μέτρα που ψηφίστηκαν με την αναιμική πλειοοψηφία των 153 βουλευτών, εκτροχιαστούν.

Το μόνο βέβαιο, φυσικά, είναι ότι θα εκτροχιαστούν, αφού είναι αδύνατον σε μια κατεστραμμενη οικονομία να εισπραχθούν οι φρόοι που θέλουν.

Ανά μήνα λοιπόν η τρόϊκα θα αποφασίζει αν πρέπει να ενεργοποιηθεί η «ρήτρα εξισορρόπησης» και όσα τους λείπουν τόσα λεφτά θα παίρνει!

Με αυτή την έννοια είχε δίκιο ο Α.Σαμαράς που είπε ότι "Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα τηςπου επιβάλλουμε" για τον απλό λόγο ότι από εδώ και εμπρός τα μέτρα θα τα επιβάλλει απ'ευθείας η τρόϊκα!

Όλα αυτά για να δοθεί η δόση των 31,5 δισ. ευυρώ η η mega-δόση των 44 δις. ευρώ στους ... τραπεζίτες. Χθες ο οικονομολόγος καθηγητής Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας στους Φακέλους στο ΣΚΑΪ, είπε ότι "Καμία ρευστότητα δεν θα πέσει στην αγορά. Τα λεφτά της δόσης ή των δόσεων θα πάνε στις τράπεζες και στους δανειστες" .

Για νε πάρουν λοιπόν οι τράπεζες τα λεφτά εκχώρησαν και τυπικά την εθνική κυριαρχία και βέβαια το ερώτημα είναι για πόσο καιρό ακόμα θα ανεχόμαστε αυτή την τρομοκρατία περί δήθεων "εξόδου από το ευρώ" ή ότι "Θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω" στο όνομα εκχώρησης των εθνικών εξουσιών και της εξαθλίωσης των πολιτών.

Φαντασθείτε χωρίς το - χαμηλό, έστω, εμπόδιο της Βουλής την τρόϊκα να εφαρμόζει κατά το δοκούν νέα μέτρα, με την άνεση της διοικητικής εξουσίας που θα έχει, επειδή τα προηγούμενα που η ίδια έχει ζητήσει θα έχουν αποτύχει. Πόσο καιρό θα μείνει όρθια, όχι η κυβέρνηση, η ίδια η χώρα;

Βέβαια, θα υπάρξει και "bonus" αν ξεπεράσουμε τους στόχους των μέτρων, αλλά ποιος πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει μια τέτοια θετική εξέλιξη από την στιγμή που είναι πρακτικά αδύνατο να εφαμροστούν αυτά τα μέτρα;

Το όλο ζήτημα θα έχει λάβει και την υπογραφή της κυβέρνησης πριν ληφθεί η δόση, όποτε και αν ληφθεί. Για τον λόγο αυτό εκβιάζουν και για τον λόγο αυτό δείχνει ... large ο Σόϊμπλε και μιλά για "τριπλή δόση": Αφού θα έχουν αυτοί το ταμείο και αυτοί τα "πιστόλια", γιατί να μην δώσουν την δόση στους τρπεζίτες, εγχώριους και ξένους;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου