Εκλεκτός της Μπίλντερμπεργκ ο Στουρνάρας, όπως και ο φαύλος Παπακωνσταντίνου! Ποιοί Έλληνες θα είναι στην φετινή μαζωξη.

Category:


Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ
-Ο ΥΠΟΙΚ έχει προσκληθεί στη μυστική σύνοδο των ισχυρών
-Οι άλλες δύο φορές που παραβρέθηκε
-Ποιοι άλλοι Έλληνες θα είναι παρόντες
-6-9 Ιουνίου η συνάντηση στο Watford της Αγγλίας
-«Κυρίως πιάτο» η Ευρωπαϊκή κρίση και το μέλλον της Ευρωζώνης

Στο πολυτελές ξενοδοχείο Grove Hotel, έξω από το Watford, στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 6 ως τις 9 Ιουνίου θα συναντηθούν τα μέλη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Κατά κάποιους,
είναι η λαϊκή φαντασίωση μιας συνομωσίας ισχυρών. Κατά τους περισσότερους, είναι μια κλειστή Σύνοδος, μιας λέσχης ισχυρών που αποφασίζουν τις τύχες τούτου του κόσμου, μια σκιώδης παγκόσμια κυβέρνηση…
Εκεί λοιπόν όπου προφανώς θα αποφασιστούν πολλά για τις τύχες μας, θα συγκεντρωθούν κάποιες από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του πλανήτη. Λογικό είναι το ενδιαφέρον να πέφτει στους Έλληνες που θα βρεθούν εκεί. Λογικό είναι κάθε πληροφορία να μεταδίδεται με επιφύλαξη, αφού αν ανακοινώνονταν, ή διέρρεαν τόσο εύκολα στοιχεία για την σύνοδο, δεν θα ήταν μυστική.
Ο Στουρνάρας

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν πάντως, ότι από την Ελλάδα, σε «περίοπτη θέση» ανάμεσα στους προσκεκλημένους, θα βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας. Ο κ. Στουρνάρας είναι από τους φετινούς «εκλεκτούς» της Λέσχης, καθώς άλλωστε και στα θέματα που θα συζητηθούν έχει πρωτεύοντα λόγο.
Πάντως, αν τελικά ο κ. Στουρνάρας ταξιδέψει στο Watford φέτος, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα έχει παραβρεθεί σε Σύνοδο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Το έχει κάνει άλλες δύο φορές, το 2009 στην Αθήνα και το 2010 στην Ισπανία. Σήμερα, ως ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας, μπορεί να δώσει απαντήσεις ή να… υποβάλλει ερωτήσεις στα θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο: Την πορεία και το μέλλον της Ευρωζώνης και την παραμονή της Αγγλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από Ελληνικής πλευράς, πάντως, η παρουσία δεν θα λέγαμε ότι είναι τόσο ενισχυμένη. Μάλλον αποδυναμωμένη, όπως και η θέση της χώρας μας διεθνώς, το τελευταίο διάστημα, παρότι ο ρόλος της Ελλάδας είναι κομβικός σε περίπτωση που ισχύει το σενάριο του Mr Dax για την συνομωσία των ΗΠΑ εναντίον του ευρώ και ισχύει το ότι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ήταν ο δημιουργός της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.. Έτσι, κλήθηκαν να μετέχουν τρία άτομα: Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο επιχειρηματίας της Coca Cola 3E, Γ. Δαυίδ και ο καθηγητής Ευρωπαϊκών σπουδών και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Λ. Τσούκαλης (οι δύο τελευταίοι είναι μόνιμα μέλη). Απουσιάζουν οι παρόντες τις προηγούμενες χρονιές υπουργοί και βουλευτές, καθώς και δημοσιογράφοι που άλλοτε ήταν «μόνιμοι πελάτες» των συνόδων της Λέσχης.
Κατά κάποιο τρόπο, πάντως και για την Ελλάδα, εκτός από την Ισπανία, θα βρεθεί και η βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία (η οποία, πλην του ότι είναι αδελφή του τέως, Κωνσταντίνου, είναι μεγάλη φιλέλληνας). Αυτό, αποτελεί μάλλον έκπληξη, αφού είναι η πρώτη φορά που μετέχει η Ισπανίδα βασίλισσα στη Λέσχη.
Η Λέσχη
Η περίφημη λέσχη Μπίλντερμπεργκ, η οποία διακρίνεται από τη μυστικότητα και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και διαμορφώνεται από έναν πολύ περιορισμένο αριθμό ανθρώπων (περίπου 130 πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και άλλοι) παίζει, έστω κατά κάποιο τρόπο, έναν ρόλο μιας άτυπης παγκόσμιας κυβέρνησης. Και, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι εδώ και κάτι παραπάνω από μισό αιώνα, όποτε συνεδριάζει η Λέσχη (για ένα τετραήμερο, κάθε χρόνο σε διαφορετικές χώρες και πόλεις) συζητώνται και αποφασίζονται τα σημαντικότερα γεγονότα που θα συμβούν στη διάρκεια του έτους που ακολουθεί. Προκαθορίζεται το μέλλον του πλανήτη δηλαδή. Έτσι, μάλλον εξυπακούεται ότι οι συμμετέχοντες, απαγορεύεται αυστηρά να μιλήσουν σε Μέσα Ενημέρωσης ή σε ιδιώτες σχετικά με τις συνεδριάσεις. Και, μιας και απαγορεύεται να ενημερώσουν τα Κοινοβούλια των χωρών τους, εάν είναι πολιτικοί, αρνούνται τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση.
Η Λέσχη πήρε την ονομασία της από το ξενοδοχείο Bilderberg, στο Οοστερμποϊκ της Ολλανδίας. Η αρχική διάσκεψη Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Μπίλντερμπεργκ, κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας, από τις 29 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 1954. Ξεκίνησε σαν ιδέα από διάφορα άτομα, μεταξύ των οποίων ο Τζόζεφ Ρέτινγκερ, από την ανησυχία τους για την ανάπτυξη του αντι-αμερικανισμού στη Δυτική Ευρώπη.
Ο Ρέτινγκερ πρότεινε μια διεθνή διάσκεψη, κατά την οποία οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών και των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να συγκεντρωθούν και να συνεδριάσουν, με στόχο την προώθηση της κατανόησης μεταξύ των πολιτισμών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης.
Δεν… βλέπουν μέλλον
Πάντως, από τα περίεργα, αν δεχτούμε ότι η Μπίλντερμπεργκ «στήνει» το μέλλον μας, είναι η περσινή λανθασμένη (έτσι έχει αποδειχθεί ως τώρα) «πρόβλεψη» του επικεφαλής της για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Στην περσινή συνάντηση των μελών της Λέσχης, ο πρόεδρος του κλειστού κλαμπ και επικεφαλής του γαλλικού ασφαλιστικού κολοσσού AXΧA, Henri de Castries, είπε πως η εταιρία του προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και διάλυσης της ευρωζώνης.
Διαβάστε τη συγκλονιστική συνέχεια στην “PRESS Time” που κυκλοφορεί το Σάββατο στα περίπτερα


ΠΗΓΗ

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου