Διαμαρτυρία κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ

Category:

Τη διακοπή της προπαρασκευαστικής συνεδρίασης της διοίκησης της ΕΥΑΘ με εκπροσώπους Τραπεζών και άλλους οικονομικούς παράγοντες, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της εταιρeίας, προκάλεσαν εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, μέλη της Κίνησης «SOSτε το Νερό», στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και εκλεγμένοι στην αυτοδιοίκηση με τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Η συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει στα γραφεία της ΕΥΑΘ, στην οδό Τσιμισκή, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε δυνατό. Έξω από το κτίριο συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές που άνοιξαν πανό με συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και ορισμένοι εξ αυτών ανέβηκαν στα γραφεία και διέκοψαν τη συνεδρίαση.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «αντιτίθεται σε κάθε σχεδιασμό ιδιωτικοποίησης των δημόσιων αγαθών, όπως είναι το νερό, και δηλώνει για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη του στον αγώνα του λαού της Θεσσαλονίκης να διαφυλάξει το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΥΑΘ».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Θεοδωρόπουλος και ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης του κόμματος Νίκος Σαμανίδης

πηγη

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου