Άφησαν το ακριτικό Αγαθονήσι χωρίς καθηγητές - Το παραδίδουν στους Τούρκους

Category:



Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αφήνουν το ακριτικό Αγαθονήσι χωρίς καθηγητές και αναγκάζουν τις λιγοστές οικογένειες που έχουν μείνει στο νησί να το εγκαταλείψουν για να μπορέσουν να μάθουν τα παιδιά τους γράμματα. Το παραδίδουν στους Τούρκους και στους λαθρομετανάστες που το χρησιμοποιούν ως πύλη εισόδου για την προώθηση τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των σχολικών μαθημάτων το υπουργείο Παιδείας δεν έχει τοποθετήσει ακόμη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο του νησιού εκπαιδευτικούς βασικών ειδικοτήτων. Φιλόλογος και μαθηματικός δεν υπάρχουν, αλλά έστειλαν… γυμναστή. Οι άλλοι δύο καθηγητές, φυσικός και καθηγητής πληροφορικής δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά.

Οι συνολικά οκτώ μαθητές και οι οικογένειες του βρίσκονται σε απόγνωση. Εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να μάθουν τα παιδιά του γράμματα, αλλά αυτές επιβάλουν την εγκατάλειψη του νησιού. Κάτι όμως που δεν επιθυμούν γιατί ξέρουν πώς ο ρόλος που επιτελούν παραμένοντας στο νησί είναι πάνω απ’ όλα εθνικός. Αυτό τους δίδαξαν οι μεγαλύτεροι.

Αυτό όμως το αγνοεί η κυβέρνηση και αφήνει στο έλεος τους ανθρώπους που φυλάσσουν «Θερμοπύλες». Που πασχίζουν με κάθε τρόπο να μείνουν στο νησί τους και να το προστατεύσουν από όσους επιβουλεύονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και επιχειρούν την αλλοίωση του πληθυσμού με την αποβίβαση συνεχώς παράνομων μεταναστών.

Είναι γνωστό ότι το Αγαθονήσι είναι ένα από τα ελληνικά νησιά που η Τουρκία έχει «στοχεύσει» και στα σχέδια της περιλαμβάνεται η κατάληψη του σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης. Το νησί και το σύμπλεγμα των μικρών νησιών γύρω απ’ αυτό, όπως η Στρογγύλη, στέκονται εμπόδια στα σχέδια της Άγκυρας να βάλει «χέρι» στους υδρογονάνθρακες του Αιγαίου.

Για το λόγο αυτό θεωρεί την περιοχή «γκρίζα» ζώνη, την αμφισβητεί στέλνοντας αεροσκάφη της να πετούν σε απόσταση λίγων μέτρων πάνω από το Αγαθονήσι, όπως επίσης το Φαρμακονήσι και τους Φούρνους και στέλνει καραβιές μεταναστών προκειμένου να αναγκάσει τους κατοίκους να το εγκαταλείψουν.

Φαίνεται όμως τελικά, ότι ο καλύτερος «σύμμαχος» της Τουρκίας είναι η κυβέρνηση που δεν στέλνει καθηγητές στο σχολείο του νησιού εξαναγκάζοντας τις λιγοστές οικογένειες να μετακινηθούν σε μεγαλύτερα νησιά για να μορφωθούν τα παιδιά τους.

Ίσως και να εφαρμόζει τις εντολές της τρόικας που θέλει την εκκένωση των νησιών με λίγους κατοίκους. Το είπε επίσημα ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης και πλήρωσε τη δήλωση του με απομάκρυνση από την κυβέρνηση.

Η προτροπή βέβαια των δανειστών δεν είναι άσχετη με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και ειδικά με τα ενεργειακά κοιτάσματα στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου