"Τορπίλες" Δ.Αβραμόπουλου κατά Ε.Βενιζέλου - Ανάχωμα στην ένταξή του στη ΝΔ

Category:

Ακάλυπτο άφησε, ουσιαστικά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ε.Βενιζέλο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος στο θέμα της αναθεώρησης της σύμβασης Neptune II με την οποία τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων Type 209/1200 τoν αντικαθιστούσε η προμήθεια δύο νέων υποβρυχίων Type 214 κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

Παραδέχθηκε ότι υπήρξαν "παλιές αμαρτωλές συμβάσεις και αντισταθμιστικά ωφελήματα που λειτούργησαν ως αγωγός ύποπτων πληρωμών¨" και για την αναθεώρηση της σύμβασης είπε απλά οτι "η σύμβαση του 2010 επιχειρούσε να δώσει τέλος σε αυτές". 'Αλλο το "επιχειρούσε" και άλλο το "έβαλε τέλος"...

Άλλωστε η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει το νόμο-φιάσκο, αντίθετα με το ΛΑΟΣ του Γ.Καρατζαφέρη που είχε έρθει ήδη "πολύ κοντά" με το ΠΑΣΟΚ.

"Η σημερινή κυβέρνηση δεν φοβάται μια τέτοια εξεταστική γιατί είναι τόσο καθαρή με την υπόθεση που δεν την φοβίζει τίποτε. Ελπίζω το μήνυμά σας να μην έχει αποδέκτη αυτή την κυβέρνηση" είπε ο Δ.Αβραμόπουλος ο οποίος ουσιαστικά αποδέχθηκε την εξεταστική!

Και μάλιστα από του βήματος είπε οτι "Αν δεν είχαν λειτουργήσει κάποιοι κάποτε «υποβρυχίως» το θέμα δεν θα υπήρχε πρόβλημα", αλλά δεν διευκρίνισε ποιοι!

Ο Δ.Αβραμόπουλος ουσιαστικά τορπίλισε την σύμβαση του Ε.Βενιζέλου με πολλές αναφορές όπως"Οι πληρωμές για τα υποβρύχια εως την ψήφιση του νόμου ανέρχονται σε 2,33 δις ευρώ και μετά την ψήφιση – τον Μάιο του 2011 – πληρώθηκαν επιπλέον 362 εκατ. ευρώ (σ.σ. τα 132 εκατ. ήταν για τα υποβρύχια που ΘΑ ναυπηγούντο και δεν παραδόθηκε ούτε βίδα). Από την στιγμή που αναλάβαμε σταμάτησαν οι πληρωμές. Η κατάσταση μας κληροδοτήθηκε από το παρελθόν. Το κράτος έχει συνέχεια όμως η κυβερνήσεις δεν έχουν».

Και συνέχισε: "Από τον Ιούνιο του 2011 δημιουργήθηκε νέα γενιά εμπλοκών, αλλά από τον Αύγουστο του 2011 το υπουργείο δεν έχει καταβάλει καμία πληρωμή προς την εταιρία προσθέτοντας πως ούτε πρόκειται να καταβληθούν εάν δεν επιλυθούν οι διαφορές".

Από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπάρχουν "Τεράστιες πολιτικές ευθύνες γιατί το 2010 υπήρξε μια σύμβαση η οποία δεν διευκόλυνε για να φύγουμε από τον βρώμικο αγωγό πληρωμών. Φοβάμαι ότι ο αγωγός όχι μόνο δεν έκλεισε αλλά συνέχισε να ρέει. Δεν μπορώ να σκεφτώ πως είναι δυνατόν να ψηφίζεται νόμος που κάνει το Δημόσιο να χάνει Α/Ω για ενα επενδυτή που αλλιώς μας παρουσιάζεται ψευτοεπενδυτής. Δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ έχει πάρει πολλά και κρατά ενέχυρο μέσα σε ελληνικό έδαφος 4 ετοιμοπαράδοτα υποβρύχια. Είναι αδιανόητο!"

Επισήμανε ότι «στα ναυπηγεία συντελείται έγκλημα εις βάρος φορολογούμενων και του Δημοσίου. Υπάρχει οσμή σκανδάλου! Η σύμβαση του 2010 που φέρει τη σφραγίδα των Παπακωνσταντίνου – Βενιζέλου είναι σύμβαση που πρέπει να εξετάσουμε πλήρως για τη σκοπιμότητά της . Δεν είναι μόνο ο Τσοχατζόπουλος. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να κινηθεί άμεσα η κυβέρνηση προκειμένου να διεκδικήσει το Δημόσιο όσα οφείλει ο ψευτοεπενδυτής".

Και ζητώντας την σύσταση εξεταστικής επείτροπής, είπε: "Εμείς αυτή την υπόθεση - ειδικά σε μια περίοδο κρίσης – τη θεωρούμε έγκλημα και δεν θα την αφήσουμε ετσι. Θα καταθέσουμε πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής γιατί η σύμβαση 2010 αποτελεί μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο. Θα παραπέμψουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή και θα ζητήσουμε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες όλων όσων εμπλέκονται καθώς από το 2010 συντελείται διαρκές έγκλημα εις βάρος του Δημοσίου".

Από όλα τα παραπάνω, πέρα από την πολιτική σημασία του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, η ουσία είναι ότι ο Δ.Αβραμόπουλος δεν προτίθεται να καλύψει τον Ε.Βενιζέλο για το τεράστιο σκάνδαλο της αναθεώρησης της σύμβασης Neptune II, τα λεφτά που φαγώθηκαν και την απάτη του δήθεν επενδυτή Ι.Σάφα.

Πρακτικά ο Δ.Αβραμόπουλος θέλει να δημιουργήσει ανάχωμα στην ένταξη του Ε.Βενιζέλου στη ΝΔ, κάτι που αποτελεί στρατηγικό στόχο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από την στιγμή που το κόμμα διαλυθεί μετά τις εκλογές, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις

Και έρχονται εξελίξεις...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου