Ζητείται εισαγγελέας για δηλώσεις Πάγκαλου - Είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια

Category:

Την παρέμβαση του εισαγγελέα και τη σύλληψη του Θεόδωρου Πάγκαλου ζητά μετά τον δικηγόρο που κατέθεσε μήνυση εναντίον του και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος επικαλούμενος το άρθρο 146 του Συντάγματος περί παραβίασης μυστικών της πολιτείας.

Οι δηλώσεις του ευτραφή πολιτικού, ότι και η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους Αμερικανούς, θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα σε μία περίοδο που έχει ξεσπάσει «πόλεμος» Ευρώπης και άλλων χωρών του κόσμου με τις ΗΠΑ για τις παρακολουθήσεις της NSA.

Αρχικά ο κ. Πάγκαλος δηλώνοντας πώς μαζί με τον καφέ και το κουλούρι του (ένα νταβά με κουλούρια ήθελε να πει) είχε στο γραφείο του ως υπουργός Εξωτερικών και μία στοίβα χαρτιών την ΕΥΠ από παρακολουθήσεις των Αμερικανών πρεσβευτών σε Αθήνα και Άγκυρα προκάλεσαν το γέλωτα, καθώς είναι αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο άνθρωπος υπέστειλε τη σημαία από τα Ίμια, απέσυρε τις ναυτικές δυνάμεις από την περιοχή πριν το πράξουν οι Τούρκοι και γενικώς «γκριζάρισε» μια περιοχή ελληνικής κυριαρχίας, χτυπώντας προσοχή στις ΗΠΑ και θα τολμούσε να παρακολουθήσει τους Αμερικανούς πρεσβευτές; Ιδίως, όπως αποκαλύφθηκε, όταν οι ΗΠΑ είχαν στήσει μία από τις μεγαλύτερες μονάδες παρακολουθήσεων της NSA στην πρεσβεία τους στην Αθήνα;

Αστεία πράγματα. Η χρονική στιγμή όμως που επέλεξε ο κ. Πάγκαλος να κάνει αυτές τις αποκαλύψεις, προκαλούν ερωτήματα για τη σκοπιμότητα τους και σίγουρα εκθέτουν τηνΕλλάδα, αφού την τοποθετούν στη μέση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τις παρακολουθήσεις από πλευράς NSA. Κάποιοι ισχυρίζονται πώς ο κ. Πάγκαλος λειτούργησε ως «λαγός» των Αμερικανών.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών που ισχυρίζεται ότι περνούσε την ώρα του διαβάζοντας τις ιστορίες κατασκοπείας των Αμερικανών πρεσβευτών σε Αθήνα και Άγκυρα υπέπεσε στο αδίκημα παραβίασης των μυστικών της πολιτείας που είναι κακούργημα.

Ο δικηγόρος Άγις Τάτσης κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Θεόδωρου Πάγκαλου ζητώντας τη σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου για κακουργηματικές πράξεις, αφού όπως υποστηρίζει οι δηλώσεις του συνιστούν αποκάλυψη μυστικών της πολιτείας και εκθέτουν σε κίνδυνο τη χώρα και τους υπαλλήλους της, ενώ αν δεν είναι αληθείς συνιστούν και πάλι έκθεση της πολιτείας σε κίνδυνο αντιποίνων και διατάραξη των ειρηνικών σχέσεων με άλλα κράτη.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα και τη σύλληψη του κ. Πάγκαλου ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, αναφέροντας πως, «πολλοί κάνουν πλάκα με τα λεγόμενα του Πάγκαλου αλλά είναι σαφές ότι έχει παραβιάσει το άρθρο 146 του Π.Κ.», έγραψε στο twitter.

Το άρθρο 146 προβλέπει πώς «όποιος με πρόθεση του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Σε καιρό πολέμου ο υπαίτιος τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών».

Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου ήδη κάνουν το γύρο του κόσμου πλήττοντας το κύρος της χώρας. Οι εισαγγελείς που με τόση ευκολία λειτουργούν σε άλλες περιπτώσεις θα παρέμβουν στην υπόθεση αυτή ή θα αφήσουν τον πρώην βουλευτή να αποκαλύψει και άλλες μυστικά της χώρας;

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου