«Προϊόν παρέμβασης κέντρων εκτός Ελλάδος οι διώξεις κατά ΧΑ»

Category:

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μεγάλη διαδικτυακή δημοσκόπηση του “D” η οποία διήρκησε σχεδόν 24 ώρες και στην οποία συνολικά ψήφισαν 12.488 άτομα.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση ήταν η πρώτη από μια σειρά παρόμοιων δημοσκοπήσεων που πρόκειται να αναρτήσει το “D” προκειμένου να καταγράψει τις τάσεις της κοινής γνώμης σε φλέγοντα θέματα που απασχολούν όχι μόνο την πολιτική αλλά και την κοινωνική ζωή της χώρας.

Το ερώτημα που έθεσε η συντακτική ομάδα του “D” προκειμένου να καταγραφεί η άποψη των αναγνωστών του ήταν:

Πιστεύετε ότι οι διώξεις κατά του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή είναι προϊόν:

Α) Εντολών στην κυβέρνηση από κέντρα εκτός Ελλάδας,

Β) Εσωτερικής πολιτικής συνωμοσίας;

Γ) Εγκληματικών πράξεων του κόμματος;

Τέλος υπήρχε και η εναλλακτική απάντηση του δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το μεγαλύτερο, σχεδόν συντριπτικό ποσοστό συγκέντρωσε η πρώτη απάντηση στο σχετικό ερώτημα αυτή των έξωθεν παρεμβάσεων συγκεντρώνοντας ένα εντυπωσιακό 70,64%, με την δεύτερη απάντηση αυτή της εσωτερικά υποκινούμενης συνωμοσίας συγκεντρώνοντας 17,15% και τελευταία αυτή των εγκληματικών πράξεων με 8,77%. Η απάντηση ΔΞ/ΔΑ συγκέντρωσε ένα 3,45%.

Τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης που διενέργησε το “D” σχετικά με τα γεγονότα των συλλήψεων και φυλάκισης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής καταδεικνύουν αυτό ακριβώς που έχει γραφεί ότι δηλαδή η δίωξη ήταν υποκινούμενη από κέντρα εκτός Ελλάδας.

Το πολύ μεγάλο άλλωστε δείγμα αυτής (σχεδόν 12.500 άτομα ψήφισαν μέσα σε μόλις 24(!) ώρες) δείχνει ότι η ερμηνεία των γεγονότων -που ακολούθησαν την αποτρόπαια δολοφονία του Παύλου Φύσσα- που είναι ένα πολύ μεγάλο αναλογικά μέρος της κοινής γνώμης, εστιάζεται στο ότι οι διώξεις της Χρυσής Αυγής είναι καθαρά πολιτικές και μάλιστα εξωχώριες.

Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των τελικών ποσοστών έπαιξαν και οι δηλώσεις του πρώην υπουργού δικαιοδύνης και Αντώνη Ρουπακιώτη ο οποίος δήλωσε πως ξένα κέντρα από τις ΗΠΑ, την Κομισιόν και τους Εβραίους ουσιαστικά υπαγόρευσαν στην ελληνική κυβέρνηση την πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής!

Είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης: «Αμερικανοεβραικές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή. Σαφώς έπαιξαν ρόλο αυτό στις εξελίξεις. Σαφώς ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι»

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις για αυτό π[ου συνέβη τις τελευταίες αυτές θυελλώδεις πολιτικά ημέρες ούτε και ερμηνείες.

Το κοινό αίσθημα έτσι όπως αυτό εξάγεται από την δημοσκόπηση του “D” ταυτίζεται και με τις απόψεις ενός διακεκριμένου νομικού και αριστερών πεποιθήσεων πολιτικού ο οποίος δεν είχε και δεν έχει κανένα λόγο, να υπερασπίσει ένα κόμμα έστω και έμμεσα το οποίο ιδεολογικά βρίσκεται στον αντίποδα των δικών του θέσεων.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου