Β. Κορέα: "Η παρουσία των Αμερικάνων θα έχει συνέπειες"

Category:

Για "απρόβλεπτες" συνέπειες που θα προκαλέσει η παρουσία των ΗΠΑ στην Κορεάτικη χερσόνησο κάνει λόγο η Πιονγιανγκ, λίγες μόνο ημέρες μετά την σύρραξη με τη Νότια Κορέα. Την ίδια στιγμή, η Σεούλ θάβει τους νεκρούς της, ενώ ο νοτιοκορεάτικος στρατός διαδηλώνει για την ολιγωρία της κυβέρνησης τη στιγμή της επίθεσης...



...Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας, η παρουσία των αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην Κίτρινη θάλασσα θα προκαλέσει συνέπειες που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.

Επιπλέον παραδέχθηκε πως σκοτώθηκαν άμαχοι εξαιτίας της επίθεσης, αλλά όπως υποστήριξε η Νότια Κορέα τους χρησιμοποιήσε ως ανθρώπινη ασπίδα γύρω από θέσεις του πυροβολικού και εντός στρατιωτικών εγκαταστάσεων".

Την ίδια στιγμή, στη Σεούλ μέλη του Νοτιοκορεάτικου στρατού βγήκαν στους δρόμους, εξαγριωμένη από την αδυναμία της κυβέρνησης να απαντήσει έγκαιρα στις επιθέσεις της Πιονγκγιανγκ.

Μάλιστα, υπήρξαν και συμπλοκές με τους αστυνομικούς γύρω από το κτήριο του υπουργείου Αμύνης.

Υπενθυμίζεται πως μετά την αιματηρή συμπλοκή, ο υπουργός Άμυνας της χώρας παραιτήθηκε παραδεχόμενος πως άργησε να ενεργήσει στις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας.

Παράλληλα, το Σάββατο (27/11) έγιναν και οι κηδείες των δύο στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του Βορειοκορεάτικου στρατού.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατιωτικό νοσοκομείο στο Σεονγκαμ όπου έγιναν οι τελετές, ανάμεσα τους μέλη της κυβέρνησης, πολιτικοί, θρησκευτικοί ηγέτες αλλά και απλοί πολίτες.

"Φυσικά και θα απαντήσουμε στη Βόρεια Κορέα για το θάνατο των δύο στρατιωτών", είπε στους δημοσιογράφους ο στρατηγός του στρατού Γιου Νακ Τζουν. 

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου