Θρίλερ με τους παγιδευμένους ανθρακωρύχους

Category:


Η αγωνία για την τύχη 29 αναθρακωρύχων που παγιδεύτηκαν σε ορυχείο της Νέας Ζηλανδίας παρατείνεται καθώς θα καθυστερήσει έως τουλάχιστον την Κυριακή η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τους. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι οι αρχές θέλουν να βεβαιωθούν πως είναι ασφαλές να μπουν τα σωστικά συνεργεία......Τις προσπάθειες διάσωσης δυσχεραίνει επίσης ο άσχημος καιρός, που κάνει δυσκολότερη την πρόσβαση από τις σήραγγες του εξαερισμού.
Στο ορυχείο σημειώθηκε έκρηξη πριν περίπου 24 ώρες. Η έκρηξη είναι πολύ πιθανό ότι προκλήθηκε από μεθάνιο, δήλωσε ο Πίτερ Ουίταλ, διευθύνων σύμβουλος της Pike River Coal, σε συνέντευξη Τύπου στο Γκρέιμαουθ, την κοντινότερη πόλη στο ορυχείο. Πρόσθεσε πάντως πως οι ποιοτικοί έλεγχοι που έγιναν σε δείγματα αέρα από το ορυχείο δεν οδήγησαν σε κάποιο οριστικό συμπέρασμα και συνεχίζονται. 
ΒΙΝΤΕΟ


Ανάμεσα στους παγιδευμένους είναι αρκετοί Βρετανοί και Αυστραλοί.
Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κι δήλωσε ότι έχει λάβει πολλές προσφορές για βοήθεια από όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένου ειδικού εξοπλισμού για τον έλεγχο του αέρα από την Αυστραλία.
Η Αυστραλή ομόλογός του Τζούλια Γκίλαρντ διαβεβαίωσε ότι θα παρασχεθεί όποια βοήθεια ζητηθεί από την κυβέρνησή της, προσθέτοντας πως ελπίζει σε ένα «θαύμα», όπως αυτό που σημειώθηκε νωρίτερα εφέτος--αναφερόμενη στην διάσωση των 33 εργαζομένων σε ορυχείο χαλκού και χρυσού που παρέμειναν παγιδευμένοι επί 69 ημέρες στη Χιλή.
Οι εργαζόμενοι πιστεύεται ότι παγιδεύτηκαν σε βάθος 150 μέτρων από την επιφάνεια αλλά σε απόσταση 2,5 χλμ. από την είσοδο του ανθρακωρυχείου.  Ωστόσο η διακοπή της ηλεκτροδότησης συνεπάγεται ότι το σύστημα εξαερισμού στο ορυχείο έχει πάψει να λειτουργεί.
Δύο ανθρακωρύχοι που βγήκαν με ελαφρείς τραυματισμούς από την έκρηξη έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο την Παρασκευή. Είπαν ότι τους ακολουθούσαν άλλοι τρεις, που όμως δεν εμφανίστηκαν.



Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου