«Μόνο μια απειλή μπορεί να θα αλλάξει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν»

Category:

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένγιαμιν Νετανιάχου τόνισε στον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν πως μόνον μία «αξιόπιστη» στρατιωτική απειλή θα μπορούσε να εξασφαλίσει πως το Ιράν δεν πρόκειται να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, τόνισε ανώτατη ισραηλινή πηγή...

...Ο Νετανιάχου είχε συνάντηση στη Νέα Ορλεάνη με τον Μπάιντεν στα πλαίσια της ετήσιας συνέλευσης των κυριότερων εβραϊκών οργανώσεων στις ΗΠΑ, στην οποία θα απευθύνει σήμερα ομιλία.

«Ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλίσουμε πως το Ιράν δεν πρόκειται ν’ αποκτήσει πυρηνικά όπλα είναι να του διατυπώσουμε μία αξιόπιστη απειλή για στρατιωτική δράση εναντίον εάν δεν σταματήσει την κούρσα του προς την ατομική βόμβα», τόνισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός στον Μπάιντεν, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, που δεν θέλησε να κατονομασθεί.

Σύμφωνα δε, με τον Μαρκ Ρεγκέβ, εκπρόσωπο του Νετανιάχου, ο ισραηλινός ηγέτης εκτίμησε επίσης στη διάρκεια της ίδιας συνομιλίας με τον αμερικανό αντιπρόεδρο πως «οι κυρώσεις είναι σημαντικές και αυξάνουν την πίεση προς το Ιράν». «Έως σήμερα δεν υπήρξαν μεταβολές στη συμπεριφορά του Ιράν και μία αύξηση της διεθνούς πίεσης είναι απαραίτητη», τόνισε ο Νετανιάχου.

Οι ΗΠΑ απέρριψαν την ισραηλινή πρόταση για τη διατύπωση μίας αξιόπιστης στρατιωτικής απειλής κατά του Ιράν, προκειμένου να αποτραπεί η απόκτηση πυρηνικών όπλων από την Τεχεράνη, τόνισε από την Αυστραλία ο αμερικανός υπουργός Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου