ΝΔ: Θέλουν πίσω τον Κ.Καραμανλή!

Category:

Λύση Κ.Καραμανλή άρχισαν να απεργάζονται στο εσωτερικό της ΝΔ μετά την εκλογική κατάρρευση του κόμματος με ποσοστό λίγο πάνω από το 18%. Στόχος να "επανενωθεί" η κεντροδεξιά, δηλαδή να απορροφηθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Π.Καμμένου που θεωρούνται στη ΝΔ "κόμμα ευκαιρίας", αλλά και η Ν.Μπακογιάννη, ο Σ.Μάνος και ευρύτερες φιλελεύθερες δυνάμεις.

Η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος είναι εκρηκτική, όπως μόνο πρώτο μετέδωσε χθες το defencenet.gr αλλά το γεγονός ότι είμαστε στην έναρξη των διερευνητικών εντολών και υπάρχει ανοικτό ακόμα το ενδεχόμενο μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης, σώζει μέχρι στιγμής την ηγεσία από τη σφοδρή δημόσια κριτική και αμφισβήτηση. Tο ότι δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι ... κεραυνοί κατά του Α.Σαμαρά και της ηγετικής του ομάδας που απέτυχαν πανηγυρικά, οφείλεται στο ότι έχουν ξεκινήσει οι διερευνητικές εντολές.

Πάντως και σε απάντηση αυτών που μιλάνε για Καραμανλή, φίλα προσκείμενα στον Α.Σαμαρά στελέχη σημείωναν στο defencenet.gr: "Τι να κάνει και ο Καραμανλής με αυτό το κλίμα; Θα "εξαερωθεί" πολιτικά το πρώτο μήνα και μετά θα αρχίσει να ... βαριέται και θα έχουμε μία από τα ίδια. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι παρεμβάσεις του προεκλογικά δεν ωφέλησαν καθόλου"...

Κανένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη δεν έχει κάνει δημόσια δήλωση από χθες, αλλά ο Δ.Αβραμόπουλος, ο Σ.Δήμας, η ομάδα των "μπακογιαννικών" (Σ.Χατζηδάκης, Α.Σπηλιωτόπουλος, Σ.Κεδίκογλου, Μ.Βαρβιτσιώτης κλπ) μουρμουρίζουν ... δυνατά.

Πρακτικά το αποτέλεσμα έχει ενεργοποιήσει τα ανακλαστικά αυτοσυντήρησης των κορυφαίων στελεχών στη Βουλή, αφού όπως χαραξτηριστικά σημείωνε εις εκ των ανωτέρω στο defencenet.gr πριν από λίγο "Αν πάμε σε εκλογές τον Ιούνιο δεν θα βρούμε στην κάλπη ούτε την ψήφο μας αφού δεν θα μας ψηφίσουν ούτε αυτοί που παραδοσιακά ψηφίσουν τον νικητή"

Βέβαια, οι αριθμοί είναι ... αμείλικτοι: Πρώτοι με μόλις δύο μονάδες διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ και επιβίωση λόγω εκλογικού νόμου. Όπως είναι κατανοητό, θέμα ηγεσίας δεν τίθεται αυτή τη στιγμή από κανέναν, αλλά υπάρχουν κορυφαία στελέχη που βάζουν το ζήτημα της… «επόμενης ημέρας» στη Ν.Δ. και μιλάνε για την ανάγκη άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επανένωσης της κεντροδεξιάς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου