Πυραυλική συμφωνία Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν ενώ παρακαλάμε το Μπακού για τον ΤΑΡ!

Category:

Την ώρα που η Ελλάδα εκλιπαρεί το Αζερμπαϊτζάν για να εγκρίνει τον αγωγό φυσικού αερίου TAP (ο οποίος έτσι ή αλλιώς θα περνάει από την Τουρκία προκαλώντας πλήρη εξάρτηση και ενεργειακή δορυφοροποίηση Ελλάδας από την Άγκυρα) έναντι του Nabucco, το Μπακού προχώρησε στην υπογραφή μείζονος αμυντικής-βιομηχανικής συνεργασίας με την Τουρκία με την προμήθεια-συμπαραγωγή πυραυλικών οπλικών συστημάτων σχεδίασης της τουρκικής εταιρίας Roketsan.

Το πρόγραμμα αφορά σε πρώτη φάση την παραγωγή πυραύλων διαμετρήματος 122 και 107 χλστ. όπως ο TR-122 και TRB-122 το οποίο μάλιστα θα εκτοξεύεται από το σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων (ΠΕΠ) BM-21 Grad, το οποίο υπηρετεί (115 μονάδες και στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις).

Με μία διαφορά: Η τουρκική βιομηχανία ανέπτυξε ρουκέτες ακρίνας δράσης 42 χλμ., εμβέλεια υπερδιπλάσια από αυτή των ελληνικών που μάταια περιμένουν χρόνια τώρα να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού τους.

Ηδη έχει δημιουργηθεί μία γραμμή παραγωγής πυραυλικών συστημάτων με τη συνδρομή της Roketsan σε βιομηχανική εγκατάσταση του υπουργείου αμυντικής βιομηχανίας του Αζερμπαϊτζάν.

Σε ότι αφορά τους πυραύλους των 107 χλστ. το βεληνεκές των κατασκευής Roketsan TR-107 ανέρχεται σε 11 χιλιόμετρα. Σε δεύτερη φάση θα αναπτυχθούν βαλλιστικά πυραυλικά συστήματα μικρού βεληνεκούς, με τεχνολογία προερχόμεν η από τον Yildirim 600T, ακτίνας δράσης μεταξύ 150 και 350 χλμ., ανάλογα με την έκδοση.

Η Τουρκία έχει αναλάβει το Αζερμπαϊτζάν "υπό την προστασία της" έναντι κυρίως της Αρμενίας και ουσιαστικά το Μπακού στρατηγικά εξαρτάται πλήρως από την Άγκυρα.

Έτσι αλλιώς πρόκειται για τουρκικές φυλές οι οποίες ξεκίνησαν από την ίδια "μήτρα" στα εδάφη της Ασίας.

Απλά εντυπωσιάζει η ευκολία που η ελληνική πολιτική ελιτ από το 2008 και μετά (από εποχής Ν.Μπακογιάννη στο ΥΠΕ), εγκατέλειψαν πλήρως τον ορθόδοξο άξονα Ελλάδα-Ρωσία-Αρμενία και έχουν δορυφοροποιηθεί πλήρως στην μουσουλμανική ευρασιατική περιφέρεια...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου