Η απενοχοποίηση της σοκολάτας...

Category:

Χωρίς τύψεις…θα απολαύσουν φέτος τα σοκολατένια Πασχαλινά αυγά οι εκατομμύρια πιστοί ακόλουθοι της «βασίλισσας των γλυκών» ανά τον κόσμο...




... Αν και έχει συνδεθεί με την πρόσληψη περιττού βάρους, η συνετή κατανάλωση της σοκολάτας σύμφωνα με νέα έρευνα Γερμανών επιστημόνων, όχι μόνο δεν είναι επιβλαβής για την υγεία, αλλά αντίθετα μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη για την προστασία μας από καρδιαγγειακά επεισόδια.




Ειδικότερα, όπως κατέδειξε οκταετής μελέτη που εκπονήθηκε από το «Γερμανικό Ινστιτούτο Ανθρώπινης Διατροφής», όσα άτομα συνηθίζουν να τρώνε περίπου μισή σοκολάτα, μικρού μεγέθους, την εβδομάδα, τείνουν να έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.



Σύμφωνα μάλιστα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία δημοσιεύεται από την «Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Επιθεώρηση», από σχετική παρακολούθηση 19.000 πολιτών μέσης ηλικίας, αποδείχθηκε ότι όσοι κατανάλωναν περίπου 6 γραμμάρια σοκολάτας την ημέρα (περίπου ένα μικρό πλακάκι) είχαν έως και ένα τέταρτο μικρότερες πιθανότητες για έμφραγμα και 50% για εγκεφαλικό!



Οι πολίτες, ωστόσο, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την «ανάγνωση» των αποτελεσμάτων της έρευνας, διασφαλίζοντας πως η προσθήκη της σοκολάτας στο μενού τους δεν θα συνεπάγεται γενικότερη αύξηση των θερμίδων που καταναλώνουν.



«Μικρές ποσότητες σοκολάτας ίσως μπορούν να έχουν ευεργετική δράση, αλλά μόνο αν αυτή αντικαθιστά άλλα είδη τροφίμων υψηλής ενεργειακής αξίας, όπως είναι τα σνακ» υπογραμμίζει ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Brian Buijsse.



Οι επιστήμονες, πρέπει να σημειωθεί, προτρέπουν τους πολίτες να καταναλώνουν μαύρη σοκολάτα που είναι πιο πλούσια σε φλαβονοειδή, στοιχεία τα οποία είναι πολύτιμα για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, και άρα και για την προστασία της καρδιάς μας.



http://www.mednutrition.gr/



Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου