Αποφυλακίζονται Κορκονέας και Σαραλιώτης

Category:


Στον απόηχο της επικείμενης αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κροκονέα, που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπως επίσης και του έτερου κατηγορούμενου της υπόθεση του Βασίλη Σαραλιώτη, αναμένεται να συνεχιστεί αύριο ενώπιον του Μικτού Δικαστηρίου της Αμφισσας η κατάθεση του πραγματογνώμονα Γιώργου Ραφτογιάννη.


«Οι πυροβολισμοί έγιναν με θύμα και δράστη τον έναν απέναντι στον άλλον» είπε την περασμένη Τρίτη ο κ. Ραφτογιάννης, τεχνικός σύμβουλος της πολιτικής αγωγής, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο της Αμφισσας, ενώπιον του οποίου δικάζονται οι δύο ειδικοί φρουροί κατηγορούμενοι για το θάνατο του άτυχου μαθητή.


Τη διαδικασία των προηγούμενων ημερών σημάδεψε, πάντως, η είδηση της αποφυλάκισης των δύο ειδικών φρουρών (προσωρινή κράτηση) με την επιβολή περιοριστικών όρων, λόγω λήξης του 18μηνου - του ανώτατου ορίου προφυλάκισης.


Οι Επ. Κροκονέας και Βασ. Σαραλιώτης αναμένεται να αποφυλακιστούν στις 6 Ιουνίου με δικαστικό βούλευμα που θα τους επιβάλλει περιοριστικούς όρους - ένας από τους οποίους δεν αποκλείεται να είναι η παραμονή και των δύο στην Αμφισσα για λόγους προσωπικής τους ασφάλειας.


Εν τω μεταξύ, κατά την ακροαματική διαδικασία της περασμένης Τρίτης στο δικαστήριο προβλήθηκε, κατόπιν αιτήματος της πολιτικής αγωγής, το βίντεο το οποίο τράβηξε το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 κάτοικος της περιοχής των Εξαρχείων.


Στο βίντεο ακούγονται δυο πυροβολισμοί, εκ των οποίων ο ένας στοίχισε, κατά το κατηγορητήριο, τη ζωή του άτυχου μαθητή.


Η δίκη συνεχίζεται αύριο με την εξέταση του κ. Ραφτογιάννη από την πολιτική αγωγή και την υπεράσπιση. Αναμένεται να ακολουθήσει η κατάθεση του κ. Σίμου Μεσογίτη, τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του άτυχου μαθητή.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου