Προχωράει για Βούκσεβιτς

Category:

Έντονο είναι το ενδιαφέρον -και προχωρημένες οι επαφές- του Ολυμπιακού με τον Σιμόν Βούκσεβιτς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Φως», οι Πειραιώτες ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Μαυροβούνιου αριστερού εξτρέμ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο 24χρονος Mαυροβούνιος παίκτης δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του νέου προπονητή των «λιονταριών», Πάουλο Σέρτζιο, και οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν πολύ προσεκτικά την περίπτωσή του, αφού το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος του μήνα. Ο Βούκσεβιτς είχε θεωρηθεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα και πριν από τέσσερα χρόνια η Σατούρν τον αγόρασε έναντι 4 εκατ. ευρώ από την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Στη Ρωσία έμεινε για περίπου ενάμιση χρόνο, χωρίς να καταφέρει να προσαρμοστεί και τον Ιούλιο του 2007 η Σπόρτινγκ διέθεσε 2 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του.

Τη φετινή σεζόν έπαιξε σε 27 αγώνες (σε όλες τις διοργανώσεις) και πέτυχε τρία γκολ με τη φανέλα της πορτογαλικής ομάδας. Το επόμενο διάστημα θα φανεί τι μέλλει γενέσθαι με την υπόθεση του Μαυροβούνιου μεσοεπιθετικού.

Ο Μοντεστό

Στο μεταξύ, παρόλο που στη διοίκηση του Ολυμπιακού υποστηρίζουν ότι η περίπτωση του Φρανσουά Μοντεστό εξετάζεται, εκείνο που προκύπτει είναι ότι οι Πειραιώτες κινούνται για την απόκτηση του Γάλλου στόπερ. Συγκεκριμένα, προχθές εκπρόσωπος των «ερυθρόλευκων» φέρεται να τηλεφώνησε στον 32χρονο παίκτη, ο οποίος χθες το απόγευμα απάντησε θετικά, αλλά αργά το βράδυ τα γύρισε!

Ο Μοντεστό κλήθηκε να απαντήσει πότε θα έρθει στην Ελλάδα για τις υπογραφές, όμως στη συνέχεια «τα μάσαγε»! Ενδιαφέρον για τον Γάλλο έχουν εκδηλώσει η τουρκική Κόνιασπορ (650.000 ευρώ ετησίως) και η Σεντ Ετιέν (600.000 ευρώ ετησίως), ενώ η πρόταση του Ολυμπιακού είναι λίγο πιο χαμηλή αλλά με καλύτερα μπόνους.

Δεν αποκλείεται η υπόθεση να κλείσει εντός της ημέρας. Την ίδια ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν εναλλακτικές επιλογές, με τον Ούγγρο Γιούχας και τον Βούλγαρο Ιβάνοφ να ακολουθούν τον Μοντεστό στη λίστα για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής της ομάδας.

Mε Κοβάσεβιτς

Μετά τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε συνάντηση την Παρασκευή και με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος αυτή τη στιγμή θεωρείται το φαβορί για να αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Ολυμπιακό.

Το νέο «αφεντικό» της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ συνεχίζει τις επαφές με στόχο να επανδρώσει την ομάδα κυρίως με ανθρώπους που ξέρουν τι σημαίνει Ολυμπιακός. Ένας από αυτούς είναι και ο Κριστιάν Καρεμπέ, με τον οποίο ίσως να υπάρξει ραντεβού τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο Γάλλος να αναλάβει ένα πόστο που θα έχει να κάνει με τις δημόσιες σχέσεις στην Ευρώπη, αν δεν προχωρήσει για τεχνικό διευθυντή.

Σε ό,τι αφοτά τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, στην πολύωρη και εποικοδομητική συνάντηση που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δέχθηκε την πρόταση να αναλάβει σημαντικό πόστου στο τεχνικό τιμ της ομάδας, πιθανότατα αυτό του βοηθού, με τον Μπάντοβιτς να μεταφέρεται και πάλι σε θέση σκάουτερ. .

Πάρντο και Λεονάρντο

Ένα από τα πολλά ανοιχτά μέτωπα του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν φαίνεται ότι έκλεισε οριστικά. Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούν για τουλάχιστον ένα χρόνο τον Ούρκο Πάρντο στο ρόστερ τους και μαζί με Νικοπολίδη, Μέγερι θα αποτελέσουν την τριάδα των γκολκίπερ για την επόμενη χρονιά. Πιθανότατα θα παραχωρηθεί δανεικός ο Παναγόπουλος.

Στο μεταξύ, παρελθόν από τους Πειραιώτες αποτελεί ο Λεονάρντο. Μετά τη συμφωνία με την Ιντερνασιονάλ, ο Βραζιλιάνος παραχωρείται για ένα χρόνο ως δανεικός έναντι 300.000 ευρώ, ενώ υπάρχει και ρήτρα αγοράς για 1.7 εκατομμύρια ευρώ.

Αγωνιστικά, συνεχίστηκε η προετοιμασία της ομάδας στο Μόναχο. Μάλιστα, διεξήχθη και οικογενειακό διπλό και η... είδηση είναι πως σκόραρε το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών, ο Κέβιν Μιραλάς! Την ώρα του διπλού ο Λίνεν δεν σταμάτησε να δίνει οδηγίες στους παίκτες του, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αναπτύσσονται.

Οι Ντουντού και Λεντέσμα παραμένουν εκτός ομαδικού προγράμματος και προπονούνται ατομικά γιατί έχουν ενοχλήσεις, ο πρώτος στη ποδοκνημική και ο δεύτερος στο γόνατο, ενώ ο Ντάρμπισαϊρ ακολουθεί δικό του πρόγραμμα, καθώς στο Λιμάνι δεν θέλουν να ρισκάρουν και να τον πιέσουν με τον φόβο υποτροπής στο πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε και πέρυσι.

* Το πρώτο φιλικό θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 18:30 στο γήπεδο που προπονείται ο Ολυμπιακός. Αντίπαλος η τοπική ερασιτεχνική ομάδα και ευκαιρία για... ξεμούδιασμα.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου