Συλλήψεις Ρώσων κατασκόπων στις ΗΠΑ

Category:


Δέκα άτομα συνελήφθησαν στις ΗΠΑ και ένας στην Κύπρο με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της ρωσική κυβέρνησης σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση που είχε με τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, εξέφρασε την ελπίδα του οι εξελίξεις αυτές να μην επηρεάσουν τις σχέσεις των δύο κρατών...



...Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για αβάσιμες κατηγορίες και για επιστροφή στην εποχή του ψυχρού πολέμου.
Δέκα άτομα που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της ρωσικής κυβέρνησης συνελήφθησαν στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Στους δέκα συλληφθέντες έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για συνωμοσία, ενεργώντας ως κατάσκοποι ξένης κυβέρνησης, ενώ το συγκεκριμένο αδίκημα αντιστοιχεί σε ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνων.
 Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, οι αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψή τους ύστερα από πολυετείς έρευνες
Οι συλληφθέντες είναι ένα ζευγάρι με τα ψευδώνυμα Ρίτσαρντ και Σύνθια Μέρφι, που συνελήφθησαν στο Μοντκλέρ του Νιου Τζέρσεϊ, μια γυναίκα ονόματι Βίκυ Παλάεζ και έναν άνδρα, γνωστό και ως "Χουάν Λαζάρο, που συνελήφθησαν στο Γιόνκερς στη Νέα Υόρκη και την Άνα Τσάπμαν που συνελήφθη στο Μανχάταν επίσης στη Νέα Υόρκη.
Άλλοι τρεις, ο Μιχαήλ Σεμένκο και ένα ζευγάρι γνωστό ως "Μάικλ Ζοτολι" και "Πατρίτσια Μιλς", συνελήφθησαν στα σπίτια τους στο Άρλινγκτον, ενώ άλλοι δύο οι  "Ντοναλντ Χάουαρντ Χιθφιλντ" και Τρέισι Λι Αν Φόλεϊ", συνελήφθησαν στη Βοστόνη.
Ο ενδέκατος, ύποπτος ονομάζεται " Κρίστοφερ Ρ Μέτσος" και συνελήφθη χθες στην Κύπρο.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου