Το μπέρδεμα του Κόκκαλη, ο Μαρινάκης, ο Λίνεν και ο Μπάντοβιτς...

Category:

Μια μέρα γεμάτη ένταση, φόρτιση και διαβουλεύσεις ήταν η Δευτέρα για τον Ολυμπιακό. Αρχικά, στην "πρώτη" των παικτών, ο Σωκράτης Κόκκαλης, εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά, μπερδεύτηκε στην ομιλία του και είπε ότι θα παραμείνει πρόεδρος του... Παναθηναϊκού. Εν συνεχεία, Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέδωσε το "τελεσίγραφο στον Λίνεν όσον αφορά τον βοηθό του...Πιο αναλυτικά:

Όταν πήγε στου Ρέντη τη Δευτέρα το πρωί, ο κ. Κόκκαλης δεν είχε διάθεση για πολλά πολλά, το πρόσωπό του ήταν συννεφιασμένο και απλά είπε στους παίκτες δύο λόγια για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά και για τον Εβαλντ Λίνεν.
"Οπως έχετε ήδη μάθει υπάρχουν εξελίξεις στα διοικητικά και σε λίγο καιρό θα υπάρξει και τυπικά, με τις υπογραφές, η αλλαγή, καθώς η ομάδα περνά στον κύριο Μαρινάκη. Εγώ θα είμαι πρόεδρος του Παναθηναϊκού, συγγνώμη, του Ολυμπιακού για τους επόμενους μήνες. Ο κύριος Λίνεν θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας. Ολοι ξέρουμε ότι είναι καλός τεχνικός και είχε παρουσιάσει καλή δουλειά στον Πανιώνιο".
Ο πρόεδρος συναντήθηκε και κατ' ιδίαν με τον Λίνεν στου Ρέντη και τα είπαν για λίγη ώρα, ενώ στη συνέχεια ο Γερμανός απλά είπε στους "ερυθρόλευκους" πως θέλει πολλή δουλειά και προσπάθεια ώστε να επιστρέψουν οι Πειραιώτες στην κατάκτηση του τίτλου.
Το θέμα βέβαια είχε να κάνει με τον Κόκκαλη, ο οποίος δεν είχε καθόλου κέφι, καμιά όρεξη για αστεία και γενικά έδειχνε ιδιαίτερα προβληματισμένος. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού συζητούσαν μετά την ομιλία του Κόκκαλη ότι δεν είχαν ξαναδεί τον πρόεδρο της ομάδας σε τέτοια κατάσταση...

Ύστερα από την πρώτη προπόνηση, ο Λίνεν πήγε στα γραφεία και συνομίλησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. «Εγώ σε θέλω, έκανες μια συμφωνία με τον κύριο Κόκκαλη και τη σέβομαι, ισχύει, σε στηρίζω, αλλά δεν δέχομαι τον βοηθό σου», φέρεται να είπε ο μεγαλομέτοχος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ στον 57χρονο προπονητή, ο οποίος προσπάθησε να τον μεταπείσει. «Δεν αλλάζω γνώμη. Θέλουμε έναν βοηθό μέσα από τον Ολυμπιακό, που να ξέρει την ομάδα».

Μαρινάκης - Λίνεν

Από εκεί και πέρα, ο Λίνεν θα έπρεπε να συμφωνήσει στην πρόταση του κ. Μαρινάκη ή να επιλέξει να παραιτηθεί. Ο Γερμανός διάλεξε την πρώτη λύση, αφού δεν ήθελε να χάσει τη δουλειά του. Την ίδια ώρα, η διοίκηση φημολογείται ότι ετοιμάζει την πρόσληψη ενός άλλου προπονητή με πιο "βαρύ" όνομα. Ακούγονται τα ονόματα των Μανουέλ Πελεγκρίνικαι Ράντομιρ Άντιτς, εντούτοις λογικά δύσκολα θα αλλάξει προς το παρόν -ύστερα απ' όλα αυτά- η υπάρχουσα κατάσταση.

Βγαίνοντας από τα γραφεία του Ολυμπιακού ο κ. Λίνεν δήλωσε: «Θα μιλήσουμε τις επόμενες μέρες με τον κ. Μαρινάκη και θα δούμε τι θα γίνει. Εγώ δεν καταλαβαίνω το τι έχει γίνει. Εγώ είμαι εδώ. Είμαι προπονητής του Ολυμπιακού και δουλεύω. Για μένα είναι πρόκληση ο Ολυμπιακός».

Στη συνέχεια τόνισε: «Μπορεί να έχω αργήσει λίγο για την προπόνηση, όμως οι παίκτες μου ξέρουν το τι πρέπει να κάνουν. Εγώ είμαι προπονητής του Ολυμπιακού». Σχετικά με την κλήρωση με την Μπέσα τόνισε: «Αυτή η κλήρωση μας έτυχε και πρέπει να την αποδεχτούμε. Εμείς κοιτάζουμε την δική μας ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να περάσουμε την Μπέσα. Αυτός θα είναι ο στόχος μας. Έχουμε ήδη ξεκινήσει προετοιμασία και δουλεύουμε σκληρά».

Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός ήδη ενημέρωσε τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς πως θα είναι βοηθός προπονητή.Όπως και να 'χει, είναι πάντως φανερό πως υπάρχει θέμα με τον Λίνεν και τόσο οι επόμενες ώρες όσο και οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές...

Συνάντηση Κόκκαλη - Μαρινάκη

Νωρίτερα, για αρκετή συζήτησαν εφ' όλης της ύλης στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Σωκράτης Κόκκαλης, τακτοποιώντας και τις τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρεις της μεταβίβασης του 67% των μετοχών. Ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός έφτασε στα γραφεία στις 2.27 μ.μ.. Ο πρόεδρος των Πειραιωτών ήταν ήδη εκεί από το πρωί, αμέσως μετά την παρουσία του στην πρώτη συγκέντρωση των παικτών της ομάδας στο προπονητήριο του Ρέντη.  Περίπου στη μιάμιση έφτασε στα γραφεία ο Πέτρος Κόκκαλης και λίγα λεπτά αργότερα ο Γιώργος Λούβαρης.

Από εκεί και πέρα, ο Β. Μαρινάκης έχει έτοιμα τα πλάνα του και από σήμερα θα αρχίσει να «τρέχει» η επόμενη ημέρα. Αρχικά είχε ακουστεί ότι σήμερα θα κατέβαιναν στη ΖΕΑ οι συνεργάτες του νέου μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, όμως αυτό θα γίνει από αύριο αφού θα έχει προηγηθεί η επίσκεψη Μαρινάκη. 

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου