Δεκαεπτά άρματα μάχης έχει στα αμπάρια του το πλοίο «Santiago»

Category:

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών της Δημοκρατίας γύρω από την υπόθεση παράνομης μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού στο Σουδάν από πλοίο που βρίσκεται στο λιμάνι Λεμεσού. Ο καπετάνιος του εμπορικού πλοίου «Santiago» με σημαία Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, ανακρινόμενος από τις αρμόδιες
Αρχές έχει υποπέσει σε αρκετές αντιφάσεις αναφορικά με τον προορισμό του στρατιωτικού υλικού που εντοπίστηκε στα αμπάρια του πλοίου.
Φαίνεται να εντοπίστηκαν 17 άρματα μάχης, κινεζικής προέλευσης, καθώς και εκατοντάδες κασόνια με εκρηκτικές ύλες.
Για τα άρματα μάχης ο καπετάνιος υποστήριξε ότι προορίζονται για τη Σιγκαπούρη. Ωστόσο, από έλεγχο των τελωνειακών Αρχών διαπιστώθηκε ότι το πλοίο «Santiago» έριξε άγκυρα και σε λιμάνι της Σιγκαπούρης προτού φτάσει στην Κύπρο. Όμως, τα άρματα μάχης δεν ξεφορτώθηκαν.
Για τα κασόνια με τις εκρηκτικές ύλες, στο μανιφέστο του πλοίου αναγράφεται ως τελικός προορισμός το Σουδάν. Γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα καθώς είναι γνωστό ότι στο Σουδάν επιβλήθηκε εμπάργκο όσον αφορά τα όπλα, τα πολεμοφόδια και τον στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένης και της μεταβίβασης στρατιωτικής τεχνολογίας, λόγω του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται.
Εκ των υστέρων, ο καπετάνιος άλλαξε σενάριο και υποστήριξε ότι, οι εκρηκτικές ύλες προορίζονται για ορυχεία στην Αλγερία.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου