Μόσχα - Γαλλία... 3.300 χλμ - 22 στάσεις - 52 ώρες και 1.200 ευρώ

Category:

Έφτασε το Σάββατο (25/09) στην Κυανή Ακτή το πρώτο τρένο που εκτελεί δρομολόγιο από τη Μόσχα στη Νίκαια μετά από διαδρομή 3,300 χιλιομέτρων και 52 ωρών...

...Το πολυτελές τρένο, το πρώτο από το 1914 που διασχίζει τη Ρωσία και φτάνει έως τη Γαλλία, έφτασε στηΝίκαια, με επιβάτη και τον αντιπρόεδρο των ρωσικών σιδηροδρόμων, δεκάδες τουριστικούς εκπροσώπους και απλούς ταξιδιώτες.



Το τρένο με τα 12 βαγόνια, δύο από τα οποία αποτελούν το πολυτελές εστιατόριο, έφτασε στο σταθμό με μόλις 14 λεπτά καθυστέρηση από την προβλεπόμενη ώρα και μετά από ταξίδι 3,300 χιλιομέτρων, 22 στάσεων και 52 ωρών, με τους επιβάτες ενθουσιασμένους, παρά το τσουχτερό εισιτήριο των 1.200 ευρώ για μια καλή θέση.

"Είναι ευχής έργο που τώρα θα μπορεί κάποιος να πραγματοποιεί αυτή τη μυθική διαδρομή, χάρη στη συνεργασία των ρωσικών και των γαλλικών σιδηροδρόμων", 'έλεγαν κάποιο τυχεροί που μετείχαν στο 
παρθενικό ταξίδι του τρένου.

O δήμαρχος της Nίκαιας, Κριαστιάν Εστροσί, μίλησε για τις παραδοσιακές σχέσεις που ενώνουν τη Ρωσία με τη Νίκαια, η οποία ανέκαθεν ήταν ο αγαπημένος προορισμός των ευκατάστατων Ρώσων.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου