Διαψεύδονται τα περί πρόσβασης σε ΤΕΙ-ΑΕΙ μέσω ΙΕΚ, κολεγίων

Category:


Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ

Κατηγορηματικά απέκλεισε την Τετάρτη, η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, το ενδεχόμενο πρόσβασης αποφοίτων κολεγίων και ΙΕΚ σε τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν υπάρχει δυνατότητα με...

...τις πιστωτικές μονάδες να εισάγεται κάποιος στα Πανεπιστήμια, η Α. Διαμαντοπούλου, ανέφερε:«Θα ήθελα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο να πώ ότι καμία σχέση δεν έχει όλη αυτή η διαδικασία με τη διαδικασία πρόσβασης στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΕ».
«Την Πέμπτη στη Βουλή, θα δοθούν και παραδείγματα και θα διευκρινισθεί απολύτως το θέμα. Είναι πολύ σημαντικό οτι μπορεί κάποιος στην πορεία της ζωής του, ο,τι και αν κάνει - είτε είναι εμπειρία, είτε είναι συγκεκριμένες σχολές, είτε είναι σεμινάρια είτε αυτομόρφωση, είτε είναι Δια Βίου είτε εξ αποστάσεως εκπαίδευση- να μπορεί να συγκεντρώνει αυτές τις μονάδες και να καταγράφονται στο ηλεκτρονικό μητρώο του, στην ταυτότητα που θα έχει για τη διαδρομή του στη μάθηση, με πολύ συγκεκριμένο τρόπο», πρόσθεσε η υπουργός παιδείας
 
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ
Δεν διαφωνούν ακόμη και με κλείσιμο ορισμένων τμημάτων ΤΕΙ που δεν προσελκύουν σπουδαστές, οι καθηγητές των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ, Γιάννης Τσάκνης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Παιδείας.
"Είχαμε μια εξαιρετικά εποικοδομητική και σε βάθος συνεργασία με την ΟΣΕΠ-ΤΕΙ. Τα Τεχνολογικά Ιδρύματα πρέπει να βρουν τον αυτόνομο δικό τους ρόλο στην ανάπτυξη και στην οικονομία της χώρας", επισήμανε μετά τη συνάντηση η υπουργός Παιδείας.
Και πρόσθεσε: "Η ποιότητα, η οργάνωση των σπουδών, η χωροταξική αναδιάρθρωση και ο ηγετικός ρόλος που πρέπει να παίξουν τα Τεχνολογικά Ιδρύματα στην Επαγγελματική, Τεχνική και Τεχνολογική Εκπαίδευση της χώρας είναι οι άξονες για τους οποίους υπάρχει συμφωνία με την ΟΣΕΠ-ΤΕΙ. Στο επόμενο διάστημα, που αρχίζει ο διάλογος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα προχωρήσουμε σε εξειδίκευση των θεμάτων που αφορούν τα Τεχνολογικά Ιδρύματα".

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου