Αντίθετοι οι Δήμαρχοι στην παραχώρηση του Ελληνικού

Category:

Tην σφοδρή αντίθεσή τους εκφράζουν oι Δήμαρχοι Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού, στην επιχειρούμενη παραχώρηση μέρους του πρώην αεροδρομίου στο κρατικό fund του Κατάρ (QIA) που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες περιλαμβάνεται στο μνημόνιο που υπέγραψε παρουσία του πρωθυπουργού χθες ο υπουργός Επικρατείας κ. Παμπούκης, τονίζοντας ότι δεν αφορά μόνο ένα ελεύθερο χώρο αλλά ουσιαστικά τους όρους ζωής των μελλοντικών γενιών.

Οι Δήμαρχοι αποφάσισαν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό για να του υπενθυμίσουν ότι πριν ένα χρόνο δήλωνε: «Το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας την οριακή κατάσταση που επικρατεί και στο λεκανοπέδιο, ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο, προχώρησε πρόσφατα, με θάρρος και ευθύνη, στην πρόταση για μετατροπή ολόκληρου του χώρου του Ελληνικού, σε ένα από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά πάρκα της Ευρώπης, με πράσινο και υποδομές που θα υποστηρίξουν το πάρκο, θα είναι περιβαλλοντικά και ενεργειακά φιλικές και, μόνο, όπως είπαμε, για την εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος και όλων των πολιτών του λεκανοπεδίου» και να  ζητήσουν να μην προχωρήσει σε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που θα επιβαρύνει τις ζωές των κατοίκων του λεκανοπεδίου.
Καλούν όλους του πολίτες της Αθήνας σε επαγρύπνηση για να μην περάσουν τα σχέδια τσιμεντοποίησης του χώρου.
Ο χώρος του πρώην αεροδρομίου αποτελεί έναν τελευταίο αδόμητο μεγάλο χώρο στο λεκανοπέδιο, ζωτικής σημασίας για το κλίμα την ποιότητα ζωής των κατοίκων του.
Σε απόσταση λίγων λεπτών από το κέντρο με το μετρό, μπορεί με σχετικά χαμηλό κόστος, όπως αποδείχνει η σχετική μελέτη, να γίνει ένα μητροπολιτικό πάρκο ψηλού πράσινου, ελεύθερο και ανοικτό στη χρήση όλων των πολιτών.
Στο χώρο αυτό σχεδιάζονται σύμφωνα με τις πληροφορίες των ΜΜΕ χρήσεις: μαρίνας ελλιμενισμού πολυτελών θαλαμηγών, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων, πλωτού καζίνου και μικρού αεροδρομίου που θα χρησιμοποιείται από lear jet και ιδιωτικά αεροσκάφη, εμπορικών κέντρων κ.α.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου