Προς έρευνα οι πιθανές ποινικές ευθύνες Σανιδά για το Βατοπέδι

Category:


Να ερευνηθεί εάν τυχόν υπάρχουν ποινικές ευθύνες του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεώργιου Σανιδά, για τη διερεύνηση της υπόθεσης της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού Δημοσίου ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης...

...Ο Χάρης Καστανίδης ζήτησε την έρευνα με έγγραφο προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, σύμφωνα με το άρθρο 31 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέστειλε στον κ. Τέντε τα πρακτικά της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου.
Στις σελίδες αυτές περιλαμβάνονται οι καταθέσεις ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν κατά το παρελθόν τη συγκεκριμένη υπόθεση. Στην Επιτροπή, μεταξύ άλλων, κατέθεσαν οι εισαγγελείς Κυριάκος Καρούτσος, Ηλίας Κολιούσης και Ελένη Σωτηροπούλου.

Της ενέργειας αυτής του κ. Καστανίδη είχε προηγηθεί σχετική επιστολή του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής, Μανώλη Μπετενιώτη, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης που του ζητούσε να πράξει τα δέοντα.
Πριν από δύο χρόνια, ο κ. Σανιδάς είχε αρνηθεί να διαβιβάσει τη δικογραφία για την υπόθεση του Βατοπεδίου στη Βουλή, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου