Μαύρα σύννεφα για τους μετανάστες

Category:


Το γραφείο του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου γίνονταν σεμινάρια γλώσσας και ελληνικής νομοθεσίας, κλείνει μετά από επιθέσεις που δέχθηκε, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Φόρουμ, Μοχαμάντι Γιόνους...
...Ο εκπρόσωπος του Φόρουμ σε συνέντευξη Τύπου για την ένταση που επικρατεί στην περιοχή, κατήγγειλε ότι έφηβοι με λοστούς είχαν μπει στο γραφείο του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων πριν από λίγους μήνες για να ξυλοκοπήσουν τους αλλοδαπούς, που έκαναν μάθημα ελληνικών. Ο ίδιος τραυματίσθηκε από την επίθεση.
Όπως καταγγέλλει, όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλει μήνυση, η απάντηση ήταν: «Αν κάνεις μήνυση θα σου κάνουν και αυτοί μήνυση και θα περάσεις τη νύχτα εδώ μέσα».
«Δεν πήγα σε κανένα κανάλι να το καταγγείλω, διότι η ακραία αντιρατσιστική συμπεριφορά δημιουργεί τον ίδιο ρατσισμό με τη ρατσιστική συμπεριφορά» είπε.
Απαγόρευση εκδήλωσης
Εν τω μεταξύ, το πρωί της Πέμπτης ο δήμος Αθηναίων προχώρησε στην ανάκληση της άδειας παραχώρησης της πλατείας Αμερικής για τη διεξαγωγή του 3ου Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, από την Ένωση Αφρικανών Γυναικών και την Κίνηση Κατοίκων 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος.
Η απόφαση επικαλείται πληροφορίες περί κινδύνου πρόκλησης επεισοδίων από ομάδες που είναι αντίθετες στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Την άμεση άρση της απαγόρευσης ζήτησε από την πλευρά του το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου