"Αν διαλέξαμε αντίπαλο, δεν μας βγήκε"

Category:

Το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης της εθνικής μας ομάδας, με την αντίστοιχη της Ρωσίας, βρήκε την Ελλάδα να... διχάζει και να προβληματίζει, σχετικά με το αν η ήττα από τους ρώσους, ήρθε με κάτω τα χέρια. Λίγη ώρα αργότερα, η μοίρα την έστελνε στο δύσκολο διασταύρωμα με την Ισπανία, δείχνοντας μία εκ των Σερβίας ή Κροατίας ως επόμενη αντίπαλο σε περίπτωση νίκης και στο βάθος... ΗΠΑ....






...Ο Κώστας Παταβούκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport.gr δεν ενστερνίζεται την σκόπιμη επιλογή του αντιπάλου, ενώ παράλληλα δίνει τύχη στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αρκεί να αφήσει πίσω του όλον αυτόν τον θόρυβο.


"Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Μπορείς μόνο να κάνεις υποθέσεις. Δεν πρέπει όμως να μπαίνουμε σε αυτήν τη διαδικασία και να κατηγορούμε άσκοπα, ή να μπαίνουμε σε εικασίες για το αν μια ομάδα κάθεται να χάσει", ήταν η πρώτη αντίδραση του παλαίμαχου διεθνούς άσου της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

"Μπορεί κάποια πράγματα να φαίνονται πως θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αποδειχτεί. Μπάσκετ είναι. Χάνεις, κερδίζεις", ήταν η άποψη για το γεγονός ότι η Ελλάδα ηττήθηκε από μια ομάδα που λίγες ημέρες πριν συνέτριψε με 38 πόντους διαφορά.
Οσο για το αν τελικά διάλεξε τον αντίπαλό της, ήταν άμεσος: "Αν πάντως διαλέξαμε τελικά αντίπαλο για να αποφύγουμε την Ισπανία, ε τότε τι να πω, δεν μας βγήκε... Κι αυτό γιατί εκτός της Ισπανίας, υπάρχει μετά η νικήτρια από το ζευγάρι Σερβία - Κροατία και στο βάθος η Αμερική για την τετράδα. Οπως και να χει πάντως, τώρα προέχει το παιχνίδι με την Ισπανία.

Όταν φτάνεις να επιλέξεις αντίπαλο, σημαίνει ότι δεν είσαι καλά και εσύ, δεν είσαι πάνω από αυτήν την επιλογή... Πολλές φορές έχει μπει αυτό το δίλλημα, αλλά εγώ είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να επιλέγεις αντίπαλο. Μπαίνεις σε ψυχολογικό και σωματικό δίλλημα και τελικά τις περισσότερες φορές δεν σου βγαίνει και σε καλό.

Πρέπει πάντως να σταματήσει αυτή η συζήτηση. Το μόνο που κάνει είναι να αποπροσανατολίζει την ομάδα. Πρέπει να σταθούμε όλοι τώρα στα όσα έγιναν μετά το ματς και στο επόμενο ματς. Η ένταση του Μπουρούση με τον Τάνιεβιτς ας πούμε, ήταν ανεπίτρεπτη. Και τα γεγονότα με τον Μπλατ και τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου. Πρέπει να τα αφήσουμε όλα πίσω και επικεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι".


Ο κ. Παταβούκας έδωσε τύχη στην Ελλάδα, παρά την αρνητική παράδοση !

 "Δεν έχουμε παρακολουθήσει κάποια ομάδα να παίζει εξαιρετικό μπάσκετ μέχρι στιγμής και να ξεχωρίζει ιδιαίτερα. Δεν ξέρω τι θα γίνει από δω και πέρα, αλλά πάντως μέχρι στιγμής νομίζω ότι βλέπουμε ένα μέτριο Μουντομπάσκετ. Ακόμα και η Ισπανία,  που βάσει προϊστορίας μπορεί να είναι και η πληρέστερη ομάδα αυτήν τη στιγμή και η πιο δύσκολη μαζί με τις ΗΠΑ, έχει σκαμπανεβάσματα.
Της λείπουν βέβαια και ο Καλντερόν με τον Πάου Γκασόλ, αλλά δεν παύει να παρουσιάζει κενά στην απόδοσή της. Νομίζω ότι δεν είναι και αχτύπητη. Εχουμε τύχη. Αρκεί να βελτιωθούμε σε όλα τα επίπεδα. Η ομάδα πρέπει να δουλέψει πολλά σημεία, όπως το 5 εναντίον 5 και να βρει μια ισορροπία στην απόδοσή της και στην κυκλοφορία της μπάλας.

Να υπάρξει ισορροπία στο παιχνίδι μεταξύ των ψηλών και της περιφέρειας. Για παράδειγμα, αυτό με τα συνεχόμενα τρίποντα, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Αν δεν είσαι σε καλή μέρα, πρέπει να βρεις άλλους τρόπους να χτυπήσεις. Αν περάσουμε την Ισπανία πάντως, μετά όποια και να έρθει από Σερβία ή Κροατία, είναι στα μέτρα μας. Αν περάσουμε τους ισπανούς βλέπουμε τετράδα και νομίζω ότι θα είμαστε και μέσα στα φαβορί".

www.sport.gr



Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου