Ριζικές αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Category:


Σε εξέλιξη είναι στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, η συνάντηση διαλόγου και εργασίας στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Τη συνάντηση διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας, ενώ την έναρξη των εργασιών κήρυξε...
...ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, σηματοδοτώντας έτσι την προώθηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να αλλάξουν το τοπίο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Παρουσιάζοντας στους πρυτάνεις το νέο μοντέλο που προωθείται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι το πρόσταγμα των καιρών απαιτεί βαθιές τομές σε όλα τα επίπεδα. «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με επιδερμικές αλλαγές. Οι αλλαγές πρέπει να αφορούν το DNA της λειτουργίας των ΑΕΙ και ΤΕΙ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, η ατζέντα των τομών που δρομολογεί το υπουργείο, θα περιλαμβάνει την πλήρη αναδιάρθρωση του ισχύοντος χάρτη των Ιδρυμάτων με συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις τμημάτων, αλλά τη διεθνοποίησή τους, προκειμένου να μπορούν να ανοίξουν για την προσέλκυση περισσότερων ξένων φοιτητών.
Παράλληλα, συζητείται να αλλάξει ο τρόπος ανάδειξης των πρυτανικών αρχών με ευρύτερες αλλαγές στη διοίκηση των τριτοβάθμιων τμημάτων, να υπάρχει σύνδεση της αξιολόγησης του κάθε ιδρύματος με τη χρηματοδότησή του, ενώ υπό επανεξέταση θα τεθούν οι όροι πανεπιστήμιο και τεχνολογικό ίδρυμα.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου