Αναζητούν "νέο κόμμα" οι Έλληνες

Category:


Την πλάτη του στο υπάρχον πολιτικό σύστημα έχουν γυρίσει ένας στους τέσσερις Έλληνες πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Επιπλέον, το 64% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι τα τωρινά μέτρα θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση ενώ το 82.8% του δείγματος εμφανίστηκε δυσαρεστημένο από τη Νέα Δημοκρατίας...

...Πιο αναλυτικά, το 77% των ερωτηθέντων δήλωσε ανικανοποίητο από την πολιτική της υπάρχουσας κυβέρνησης, το 18% δήλωσε ικανοποιημένο και το 59% εμφανίστηκε μετανιωμένο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Ωστόσο, δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι Έλληνες και από την αξιωματική αντιπολίτευση αφού το 82,8% δεν είναι ευχαριστημένο από την πολιτική δράση της ΝΔ σε αντίθεση με το μόλις 12,1% που έχει την αντίθετη άποψη. Δυσαρέσκεια για τη Νέα Δημοκρατία εκδήλωσε και το 64% των ερωτηθέντων που ψήφισαν το συγκεκριμένο κόμμα.

Στην ερώτηση για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος στο χώρο της Κεντροαριστεράς θετικό εμφανίστηκε το 33%, εκ των οποίων το 36% προέρχεται από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ και το 41% από το ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ της ίδρυσης κόμματος στην Κεντροδεξιά τάχθηκε το 27% του δείγματος, με 30% ψηφοφόρους της ΝΔ και 33% του ΛΑΟΣ.

Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών έχει πάρει τη κατιούσα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Ωστόσο, έκπληξη προκαλεί η δεύτερη θέση προτίμησης στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη από τηΔημοκρατική Αριστερά με ποσοστό 33% έναντι 39% του Γιώργου Παπανδρέου και 29% του Αντώνη Σαμαρά.
Όσον αφορά την οικονομία, το 64% των πολιτών υποστηρίζει πως με αυτά τα μέτρα δε θα βγούμε από την κρίση ενώ το 25% πιστεύει σε κάποιες ελπίδες. Αρνητικές προβλέψεις για το μέλλον της πολιτικής Παπανδρέου κάνει και το 43% που ψήφισε ΠΑΣΟΚ.
Στην πρόθεση ψήφου πρώτο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 34,6%, δεύτερη η Νέα Δημοκρατία με 25,6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,9% , ο ΛΑΟΣ με 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1.3% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%. Ωστόσο, στην έρευνα το 22,6% δήλωσε πως είτε θα ψηφίσει λευκό είτε θα απέχει από τις κάλπες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-9 Σεπτεμβρίου 2010.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου