Shaquille O’Neal: Ο θρύλος του NBA κατηγορείται για hacking

Category:


Δεν είναι ακριβώς τα νέα που θα περιμέναμε να ακούσουμε για τον Big Shaq, τον μεγάλο star του ΝΒΑ, αλλά κι όμως είναι αλήθεια. Ο Big Shaq έχει κατηγορηθεί για hacking σε υπολογιστικό σύστημα, πράξη για την οποία του έχει γίνει και μήνυση. Παρόλα αυτά δεν πρόκειται για hacking εναντίον πολυεθνικής ή δικτύου μεγάλου εύρους...
...Οι κατηγορίες προέρχονται από το σύζυγο πρώην ερωμένης του O’ Neal, Darling Lopez,  για hacking σε ηχητικά μηνύματα και στο τηλεφωνικό δίκτυο της οικίας τους.
Ο Darling εργαζόταν για τον Shaquille O’Neal από το 2007-2009 ως ο προσωπικός του τεχνικός πληροφορικής. Ο ίδιος δηλώνει ότι προσλήφθηκε αρχικά για να εργάζεται σε διαφορετικά project της οικογένειας O’Neal, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν όχι μόνο υποθέσεις του ίδιου του O’Neal αλλά και της γυναίκας του,  των παιδιών του, ακόμη και συνεργατών.
Όπως ακριβώς δηλώνεται στην αναφορά από το αρχείο του δικαστηρίου η οποία κατατέθηκε στις αρχές Αυγούστου, η μήνυση περιλαμβάνει<…>
μεταξύ άλλων “σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής κατάπτωσης” και παραβίαση ιδιωτικής ζωής.
Η αγωγή που κατέθεσε στο δικαστήριο ο Darling περιλαμβάνει:
•    Κατ’ εξακολούθηση προσπάθειες του O’ Neal να εισάγει στον υπολογιστή του Darling υλικό παιδικής πορνογραφίας.
•    Hacking στα ηχητικά μηνύματα και στο τηλεφωνικό σύστημα του Darling και της συζύγου του.
•    Απόκρυψη στοιχείων από το δικαστήριο αφού ο O‘Neal εξαφάνισε τον υπολογιστή που περιείχε τα εν λόγω πειστήρια.
•    Απόσπαση απόρρητων πληροφοριών από μάρτυρα του δικαστηρίου.
Φυσικά αν μπορούσε να βρεθεί ο εν λόγω υπολογιστής οι ειδικοί ανάλυσης ψηφιακών πειστηρίων θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες και τα δεδομένα που βρίσκονται στο σκληρό δίσκο.
Επίσης ο Darling πρόσθεσε ότι επειδή γνωρίζει αρκετά ως πρώην υπεύθυνος πληροφορικής του O’ Neal, έχει δεχθεί πολλά απειλητικά e-mails και SMS και ζήτησε από το δικαστήριο να προβούν σε ένορκη δίκη.


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου