Σ. Κόκκαλης: «Δεν χρησιμοποιώ τις μεθόδους της Siemens»

Category:

Στην εξεταστική επιτροπή βρέθηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή με το σκάνδαλο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα κέρδη της Ιντρακόμ προέρχονται από τα καλά προϊόντα της εταιρείας.

Ο επιχειρηματίας είπε στην εξεταστική πως δεν του έκανε έκπληξη όταν άκουσε για το σκάνδαλο αφού “είναι γνωστές μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι εταιρείες” - εκτός από τη δικιά του...




...Παραπονέθηκε μάλιστα ότι οι κυβερνήσεις δεν στήριξαν την εγχώρια βιομηχανία.

Ο κ. Κόκκαλης υποστήριξε πως η Ιντρακόμ αναπτύχθηκε λόγω των προϊόντων της αλλά και των κεφαλαίων από τις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ.

Αναφερόμενος στις σχέσεις των εταιριών Siemens και Ιντρακόμ, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε ότι οι δύο εταιρίες συνυπήρξαν κυρίως ως ανταγωνιστές και όχι ως σύμμαχοι.

Διέψευσε επίσης τα όσα υποστήριξαν οι δύο γερμανοί- στελέχη της Siemens ότι ο ίδιος συνηθέστατα δωροδοκούσε ως άνθρωπος του Χριστοφοράκου, ενώ για όσα είχε πει ο ίδιος ο φυγόδικος πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάς, ζητώντας περισσότερα κονδύλια «γιατί ο Κόκκαλης πλήρωνε μεγαλύτερες μίζες», ο μάρτυρας περιορίστηκε να πει ότι ο Χριστοφοράκος ήταν καλός μάνατζερ, ενώ πρόσθεσε ότι για όσα τον κατηγόρησαν ο ίδιος έχει τέσσερα απαλλακτικά βουλεύματα.

Τέλος, διέψευσε τα όσα είχε καταθέσει και ενώπιον της εξεταστικής ο πρώην υπουργός Μεταφορών της οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα Γιάννης Κεφαλογιάννης, για το πώς δόθηκαν με σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων οι 475.000 ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ στις εταιρείες Siemens/Intrakom υπονοώντας ότι «ο Κόκκαλης πλήρωσε όλα τα κόμματα».

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου