Αφαίρεση του υποχρεωτικού μαθήματος Εθνικής Ασφάλειας από τα σχολεία ζήτησε ο βουλευτής O. Ozcelik

Category:

O βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου της επαρχίας Siirt, Osman Ozcelik που ανήκει στο κόμμα BDP, υπέβαλε πρόταση νόμου για να αφαιρεθεί από την διδακτέα ύλη του υπουργείου παιδείας το υποχρεωτικό μάθημα της Εθνικής Ασφάλειας...


...Ο βουλευτής Osman Ozcelik στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ανέφερε πως τα μαθήματα Εθνικής Ασφάλειας πραγματοποιούνται από αξιωματικούς των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι εισέρχονται ένστολοι σε αυτά τα μαθήματα, και αντιλαμβάνονται τους μαθητές ως στρατιώτες ή δυνητικούς στρατιώτες αναμένοντας αυτοί να αναφερθούνε και ανάλογα.
Κατά αυτό τον τρόπο υποκαθίσταται η σχέση μαθητή - δασκάλου από τη σχέση μαθητή - αξιωματικού. Ο Osman Ozcelik πρόσθεσε πως ούτε καν οι διευθυντές των σχολείων δεν μπορούνε να επέμβουν στα μαθήματα που κάνουν οι Τούρκοι αξιωματικοί, καθώς αυτά τα άτομα διορίζονται από τους αξιωματικούς του στρατοπέδου της περιοχής.
Στην πρόταση νόμου που υπέβαλε ο Osman Ozcelik στην προεδρία της Βουλής προβλέπεται η κατάργηση του μαθήματος Εθνικής Ασφάλειας στα σχολεία και η εισαγωγή του μαθήματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας ως υποχρεωτικού.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου