Παπανδρέου: Συνεχίζουμε χωρίς εθνικές εκλογές

Category:


Αλίμονο...αφού μας πέθανες στις "απειλές" για εκλογές.Με λίγα λόγια ο Τζέφρυ πήρε αυτό που ήθελε ! Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις
Εμείς προχωράμε, δεν σταματάμε": Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της δήλωσης του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, ο οποίος δεν προσφεύγει τελικώς σε πρόωρες εκλογές. "Μένουμε προσηλωμένοι στο μεγάλο μας στόχο", είπε, υπογραμμίζοντας ότι "χρειαζόμαστε ενότητα και εθνική αλληλεγγύη για να πετύχουμε τους στόχους μας"...

...Η αλλαγή δεν είναι εύκολη, αλλά γι αυτή την αλλαγή μας έφερε ο λαός στην εξουσία ένα χρόνο πριν. Σήμερα, ο ελληνικός λαός επιβεβαίωσε πως αυτή την αλλαγή θέλει και ζητά. Από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 
«Αυτή τη δύσκολη χρονιά τα καταφέραμε όλοι μαζί, να διαψεύσουμε όσους έλεγαν πως η χώρα μας δεν έχει μέλλον», πρόσθεσε. «Τώρα πρέπει να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια, να λειτουργήσουμε με μία άλλη αντίληψη, έχουμε προκλήσεις μπροστά μας», είπε, επαναλαμβάνοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επόμενη περίοδο, όπως η εξυγίανση των ΔΕΚΟ, η αλλαγή του εκλογικού νόμου και οι αλλαγές στην Παιδεία. «Δεν σας λέω πως τα πράγματα είναι εύκολα, δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές», είπε.
«Να φέρουμε σε πέρας τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε, είναι η μόνη προσπάθεια που αξίζει για να σώσουμε και να αλλάξουμε την πατρίδα, ώστε το 2011 να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης. Το 2012 να είναι η χρονιά που επιστρέφει και πάλι η ανάπτυξη στη χώρα μας, το 2013 θα είναι η χρονιά που η χώρα θα απαλλαγεί από το μνημόνιο», πρόσθεσε.
Ακόμα, όσον αφορά στην αποχή είπε ότι πρέπει να μας προβληματίσει όλους. «Το μήνυμα που θέλω να δώσω σε όσους συνειδητά απείχαν είναι πως σήμερα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε την Ελλάδα. Χρέος για όλους είναι να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους... Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς», τόνισε. «Η δημιουργική συμμετοχή είναι τελικά και προϋπόθεση για μια διαφανή, βιώσιμη Ελλάδα. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να διασφαλιστεί αυτή η συμμετοχη», ανέφερε.
«Χρειαζόμαστε ενότητα και εθνική αλληλεγγύη για να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν χωρούν πια μικροκομματικές αντιλήψεις και λογικές. Έχουμε μπροστά μας έναν β' γύρο αυτοδιοικητικών εκλογών. Καλώ όλους και όλες να πάρουν ενεργά μέρος στον αγώνα που δίνουμε, χρειαζόμαστε ενότητα, εθνική αλληλεγγύη για να πετύχουμε τους στόχους μας και να τους πετύχουμε όσο πιο γρήγορα. Εμείς προχωράμε, δεν σταματάμε», κατέληξε.
Ελαφριά υπεροχή ΠΑΣΟΚ
Σύμφωνα με τη προβολή σε πανελλαδικό επίπεδο των αποτελεσμάτων, όπως τα επεξεργάστηκε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης της Vprc για το Tvxs, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πτώση συγκεντρώνοντας 35,5%, ενώ η ΝΔ διατηρεί τις δυνάμεις της με 34,3%. Το ΚΚΕ σημειώνει άνοδο 10,3%, ο ΣΥΝ συγκεντρώνει 4,3%, ο ΛΑΟΣ 3,7%, οι Οικολόγοι 2,7% και Δημοκρατική Αριστερά και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,7%.


Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου