Πως είδαν το εκλογικό αποτέλεσμα οι ξένοι

Category:

Στα top stories των μεγαλύτερων διεθνών δικτύων βρίσκονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στην αποφυγή της πρόωρης κάλπης. 

Νew York Times και Reuters επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός έχει το δύσκολο έργα να κρατά την ισορροπία ανάμεσα στο ΔΝΤ και τον ελληνικό λαό...
 

..."Δύσκολο πολιτικό κλίμα και ρεκόρ λευκών και άκυρων" σχολιάζει η Le Monde. 

To εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει υιοθετήσει το πρόγραμμα λιτότητας σχολιάζει το BBC.

O Πρωθυπουργός της Ελλάδας εγκατέλειψε την απειλή του να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, παρά τις απώλειες που υπέστη το Σοσιαλιστικό Κόμμα του στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές την Κυριακή, γράφει η βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Οι σοσιαλιστές στην Ελλάδα επιβίωσαν από μια σημαντική δοκιμασία για τη δημοτικότητά τους την Κυριακή, κερδίζοντας μια περιορισμένη νίκη στις τοπικές εκλογές που θεωρήθηκε ευρέως ως ένα δημοψήφισμα για το σκληρό, τριετές πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης, αναφέρει η Wall Street Journal.
Ο γερμανικός τύπος διαπιστώνει ότι το αποτέλεσμα των χθεσινών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών συνιστά «πλήγμα για τον Παπανδρέου», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το κυβερνών κόμμα διατήρησε την πρώτη θέση. 

Η εφημερίδα Siddeutsche Zeitung δημοσιεύει τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων dpa και εκτιμά ότι οι εκλογές έστειλαν «προειδοποίηση» στον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, καθώς η αναμέτρηση είχε χαρακτήρα βαρόμετρου για τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος στο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης. 


nooz.gr

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου