Αναλυτικά όλες οι αυξήσεις στα εισιτήρια

Category:

Αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς που αγγίζουν ακόμη και το 80% τίθενται σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου.

Η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου διάρκειας 90 λεπτών, διαμορφώνεται στο 1,40 ευρώ, από ένα ευρώ που είναι σήμερα, ενώ θεσπίζεται εισιτήριο μίας χρήσης για τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το ΤΡΑΜ με τιμή 1,20 ευρώ.


Ταυτόχρονα, η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα διαμορφώνεται στα 45 ευρώ από τα 35 που είναι σήμερα.

Η μεγαλύτερη επιβάρυνση προκύπτει από την κατάργηση των μηνιαίων καρτών του ΗΣΑΠ και του ΜΕΤΡΟ που κόστιζαν 25 και 30 ευρώ αντίστοιχα.

Για τις γραμμές Express προς το αεροδρόμιο πλέον οι επιβάτες θα πληρώνουν 5 ευρώ από 3,20 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα, δηλαδή αύξηση 56%.

Οι αυξήσεις αναλυτικά

• Ενιαίο εισιτήριο για όλα τα μέσα με διάρκεια μιάμιση ώρα: 1,40 ευρώ (μειωμένο 0,70)
• Εισιτήριο για λεωφορείο, τρόλεϊ και τραμ με διάρκεια μιάμιση ώρα: 1,20 ευρώ (μειωμένο 0,60).
• Εισιτήριο για τις μετακινήσεις όλης της ημέρας χωρίς τον περιορισμό της μιάμισης ώρας: 4 ευρώ.
• Εβδομαδιαίο εισιτήριο: 14 ευρώ.

• Το εισιτήριο της ΕΘΕΛ για Σαρωνίδα αναπροσαρμόζεται στα 1,60 ευρώ, ενώ το μειωμένο στα 0,80 ευρώ

• Το εισιτήριο των λεωφορείων της ΕΘΕΛ για τις γραμμές express προς Αεροδρόμιο αυξάνεται στα 5 ευρώ, ενώ το μειωμένο στα 2,50 ευρώ.

• Τα εισιτήριο του Μετρό (ΑΜΕΛ και ΗΣΑΠ) από και προς το «Ελ. Βενιζέλος» αυξάνεταιι στα 8,00 ευρώ, ενώ το μειωμένο στα 4,00.
• Τα εισιτήρια δύο και τριών ατόμων της ίδιας κατηγορίας αναπροσαρμόζονται στα 14,00 και 20,00 ευρώ αντίστοιχα.
• Τα μετ' επιστροφής εισιτήρια από και προς το αεροδρόμιο καθορίζονται πλέον στα 14,00 ευρώ. Τα εισιτήρια θα ισχύουν για όλα τα μέσα για 90 λεπτά.
• Επίσης, και τα εισιτήρια του προαστιακού (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) θα ισχύουν για όλα τα μέσα μεταφοράς για 90 λεπτά.
• Οι μηνιαίες κάρτες του Μετρό από και προς αεροδρόμιο αναπροσαρμόζονται στα 140 ευρώ, ενώ οι ετήσιες αυξάνονται στα 1.000 ευρώ.

• Η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τα λεωφορεία (ΕΘΕΛ) αναπροσαρμόζεται στα 20,00 ευρώ, ενώ η αξία της μειωμένης στα 10,00.
• Η τιμή της μηνιαίας κάρτας για όλα τα μέσα θα φτάσει τα 45,00 ευρώ, ενώ η μειωμένη τα 23,00.
• Η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ θα φτάνει τα 200 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη κάρτα για όλα τα μέσα μεταφοράς θα αγγίξει τα 450 ευρώ.

Επίσης, καταργούνται τόσο οι μηνιαίες όσο και οι ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) και του Μετρό (μέχρι το Κορωπί).

Μαθητές-Φοιτητές-Πολύτεκνοι κ.α. με μείωση 50%

- Άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου.
- Παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών.
- Μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές που είναι κάτοχοι δελτίου ΟΑΣΑ
- Νέους ηλικίας 13 έως 18 ετών με την επίδειξη της ταυτότητάς τους ή διαβατηρίου.
- Σπουδαστές Δημόσιων και Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. τα οποία λειτουργούν νόμιμα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, μέχρι την ηλικία των 22 ετών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και βεβαίωσης της Σχολής.
- Σπουδαστές Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών (Ε.Ε.Σ), τα οποία λειτουργούν νόμιμα, μέχρι την ηλικία των 22 ετών με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και σχετικής βεβαίωσης της Σχολής.
- Φοιτητές Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Πανεπιστημίων της αλλοδαπής μέχρι την ηλικία των 25 ετών, με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας «student card university I.D.» και της ταυτότητας ή του διαβατηρίου
- Πολύτεκνους γονείς και μέλη των οικογενειών τους, κάτοχοι κάρτας πολυτέκνου.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου