Τράπεζα Αγγλίας: Ας χρεοκοπήσουν και τράπεζες

Category:

Να απορροφώνται από τους πιστωτές και τους επενδυτές και όχι από τους φορολογούμενους οι ζημιές των τραπεζών, ανέφερε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Paul Tucker, επισημαίνοντας πως πρέπει να επιτρέπεται στα τραπεζικά ιδρύματα να αποτυγχάνουν σε δύσκολους καιρούς...



...Εξέφρασε επίσης την άποψη πως οι τράπεζες όφειλαν να αναλάβουν τις ζημιές όταν τα πράγματα είχαν λάβει άσχημη τροπή.



Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στο τραπεζικό σύστημα, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», σημείωσε πως δεν είναι τόσο δραστικές ώστε να επιτρέψουν το ενδεχόμενο αυτό.


"Εάν έχουμε ένα σύστημα όπου οι τράπεζες απολαμβάνουν πάντα τις καλές μέρες και οι φορολογούμενοι πάντα τις κακές μέρες, κάτι έχει στραβώσει με τον καπιταλισμό, με την καρδιά του καπιταλισμού, και χρειάζεται να το διορθώσουμε" δήλωσε στο BBC.


"Θέλουμε τις καλές μέρες να τις απολαμβάνουν οι μέτοχοι και σε κάποιο βαθμό και οι μάνατζερ, αλλά πρέπει να συμβαίνει το ίδιο και στις βροχερές μέρες. Αυτό θα απαιτήσει μεγάλες αλλαγές διεθνώς", συμπλήρωσε.


Να σημειωθεί πως η βρετανική κυβέρνηση κατέχει ένα μερίδιο 83% στη Royal Bank of Scotland και 41%στο Lloyds Banking Group μετά τη διάσωσή τους το 2008-2009.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου