Βαρύτατες κατηγορίες κατά των πέντε

Category:


Βαριές κατηγορίες για τρεις κακουργηματικές πράξεις απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος των πέντε συλληφθέντων τις δυο τελευταίες ημέρες, για υποθέσεις τρομοκρατίας.
Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα χωρίς δικηγόρους και αρνήθηκαν εντός του εισαγγελικού γραφείου να κάνουν...
...οποιαδήποτε δήλωση.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη Γερμανίδα ζήτησε από την εισαγγελέα να μπορέσει σύντομα να επικοινωνήσει με το δικηγόρο της.
Η δίωξη σε βάρος των νεαρών αφορά τις κατηγορίες της τρομοκρατικής οργάνωσης, άγνωστης μέχρι στιγμής, τρομοκρατικών πράξεων που αφορά τα όπλα που εντοπίστηκαν σε χώρους που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι και της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοκατοχής.

Και οι πέντε οδηγήθηκαν στον ανακριτή από όπου και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 27χρονης Γερμανίδας, Σωτήρη Σπυριούνη, η εντολέας του δεν έχει σχέση με τρομοκρατική οργάνωση και το μόνο, που την εμπλέκει στην υπόθεση, είναι οτι είχε φιλικές σχέσεις με κάποιους από τους κατηγορουμένους.
Όπως είπε ο ίδιος «η 27χρονη ανήκει στον αναρχικό χώρο, αλλά δεν έχει αναμιχθεί ποτέ σε τρομοκρατικές οργανώσεις».
Από την ΕΛ.ΑΣ. δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, καθώς και λίστα τον ευρημάτων στο διαμέρισμα στον Ταύρο, το οποίο ενοικίαζαν με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.
Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος των τεσσάρων νεαρών εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ε' Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης, για τη συμμετοχή τους σε επίθεση με εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό σε κτίριο της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη.
Οι κατηγορούμενοι -τρεις 23χρονοι και ένας 21χρονος- θα προσαχθούν το πρωί του Σαββάτου στο δικαστικό μέγαρο της πόλης για να απολογηθούν στην ανακρίτρια.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου